Baloldali szimpatizánsok lépnek át tömegesen a Jobbikba, egy volt szocialista lett a párt hajdúsámsoni elnöke is - írja a HírTV honlapja. Persze kicsit sajátságos a fideszes logika (mivelhogy a mondat második fele igazolná szerintük az elsőt), de ettől függetlenül, ha ez igaz, akkor felháborító, hogy megtörténhetett.
Milyen nemzeti párt az, ahol elnök lehet egy olyan ember, aki a december 5-i népszavazási kísérlet után belép az MSZP-be, és ott dolgozik nap mint nap a magyar ügy, saját nemzettársai ellen? Az emberek nem véletlenül kerülnek be különféle pártokba, s aki belépett az MSZP-be, nagyon jól tudta, miben vállal részt. Ha a Jobbik ilyen alakokat megtűr, sőt, élére állít, az nagyon-nagyon rossz előjel.
Alább a HírTV-s cikk folytatása.
Montlika Zoltán - a szocialisták tájékoztatása szerint - 2005 óta tagja az MSZP-nek, miközben rendszeresen publikál a „Szebb jövőt!” címet viselő lapban. Az MSZP hajdúsámsoni vezetőjét meglepte párttársa döntése.
Tar Zoltán, az MSZP hajdúsámsoni elnöke elmondta: meglepődve tapasztalták Montlika Zoltán kilépését az MSZP-ből. „Az az igazság, hogy nem is figyeltük, hogy ő nem lépett ki, tehát hivatalosan nem adott nekünk kilépési kérelmet” - közölte. „Miután most láttuk, hogy a Jobbik helyi szervezetének elnöke, mi is így győződtünk meg, így bizonyosodott be, hogy úgy néz ki, hogy párttag lett a Jobbikban” - fejtette ki. „Sajnos nekünk így utólag ki kell zárnunk az MSZP soraiból” - tette hozzá. A hírTV kérdésére, miszerint Montlika Zoltán tagja-e még az MSZP-nek is, Tar Zoltán azt válaszolta: „per pillanat, úgy gondolom, hogy tagja”.

Itt pedig a Magyar Hírlap cikke:
Ma is a szocialista párt tagja a Jobbik hajdúsámsoni elnöke
Továbbra is az MSZP tagja a Jobbik hajdú­sámsoni elnöke, Montlika Zoltán – erősítette meg a helyi városi tévé értesülését Tar Zoltán, a szocia­listák hajdúsámsoni első embere.

Mint elmondta, Montlika 2005-ben lépett be az MSZP-be, és azóta hivatalosan nem hagyta el a szocialista pártot, nem adott le kilépési nyilatkozatot. Az MSZP helyi elnöke akkor bizonyosodott meg róla, hogy Montlika jobbikos lett, amikor addigi MSZP-s társát a radikális párt helyi elnökévé választották meg. Tar Zoltán szerint Montlikát így most utólag ki kell zárniuk az MSZP-ből, hiszen hivatalosan még mindig a kormánypárt tagja. Montlika egyébként rendszeres szerzője a Jobbik által kiadott Szebb Jövőt című megyei havilapnak.
A Fidesz városi elnöke, Máthé Attila szerint valójában ennyire hiteles jobboldali párt a Jobbik. Mint mondta, a most napvilágot látott információ kétségbe vonja, hogy a Jobbik jobboldali párt. Szerinte ez az értesülés azt erősíti, hogy a Jobbik mögött a baloldal állhat. Vona Gábor, a Jobbik elnöke későbbre ígért választ kérdéseinkre.