Navracsics Tibor azt várja Molnár Oszkártól, hogy oszlassa el a kijelentése körüli kételyeket.
A Fidesz frakcióvezetője hétfőn kívánja tisztázni az edelényi polgármesterrel azt a kijelentését, amely szerint "előtérbe helyezi a magyar érdekeket... a zsidó nagytőkével szemben". (Fideszes politikusnak ugyanis tilos így gondolkodni, sőt, a fordítottját kell vallani és gyakorlatba ültetni - a szerk.)
Molnár Oszkár korábban az edelényi televízió egyik műsorában arról beszélt, hogy magát nacionalistának vallja, szereti a hazáját és a magyar embereket. Úgy fogalmazott: "a magyar érdekeket előtérbe helyezi a globális, ha úgy tetszik, zsidó nagytőkével szemben, amely be akarja kebelezni az egész világot, főleg Magyarországot". A tavaly karácsonykor készült felvétel a napokban került a szélesebb nyilvánosság elé.
 
 
Zsidesznek és SZDSZ-nek hangja egy

Az SZDSZ Új Generáció elnöke bízik abban, hogy Molnár Oszkár legújabb kijelentései a Fidesz számára is vállalhatatlanok.
"Molnár Oszkár legújabb, a magyarországi zsidóság méltóságát súlyosan sértő kijelentései vállalhatatlanok minden demokrata párt számára, az SZDSZ Új Generáció bízik benne, hogy a Fidesz számára is" - áll Szabadai Viktor közleményében.
Az SZDSZ Új Generáció elnöke azt írja: "mivel az edelényi polgármester nemcsak helyi politikus, hanem parlamenti képviselő is, ezért nyilatkozatai nem kezelhetők helyi ügyként. Orbán Viktor a szélsőségeseknek, radikálisoknak, rasszistáknak beígért 'két pofonja' ez esetben is elcsattanhatna, még akkor is, ha a kijelentést tevő a Fidesz frakciójának tagja".
Az SZDSZ Új Generációja változatlanul várja Szíjjártó Péternek, a Fidesz elnöki stáb vezetőjének válaszát az általuk egy hónappal ezelőtt írt nyílt levélre. "Ebben a levélben a Fidesz álláspontját kértük az edelényi polgármester korábbi kijelentése kapcsán arról, hogy roma asszonyok terhességük alatt szándékosan károsítják magzatukat azért, hogy családi pótlékot tudjanak lehívni" - zárul a közlemény.
(FH - Hírszerző nyomán)