Legyen Ön is a Kuruc.info hivatalos tudósítója! - szólt tegnapi felhívásunk, amelynek következtében több emberen látható volt a Kuruc.info feliratú láthatósági mellény. A mellény továbbra is kapható, bővebben a fenti hivatkozáson.
Képgaléria itt.
További kapcsolódók:
19:30: A résztvevők nagy része hazament, száz-százötven ember maradt még a Kossuth tér sarkánál - olvasható az Indexen.
18:40 - Ifj. Hegedűs Loránt is felszólalt, a törvényes hatalom képviselőinek nevezte az egybegyűlteket, és törvénytelennek a mostani hatalmat.
Morvai Krisztina a Szent Korona Rádió tudósítója kérdésére elmondta, hogy a jövő hét folyamán fog látogatást tenni a politikai foglyoknál.



18:32 - Morvai Krisztina az egész, körülbelül 15 perces beszédét a politikai foglyok melletti kiállásának szentelte.



Elmondta, hogy amint lehetősége lesz, bemegy meglátogatni őket, mint EP-képviselő. Draskovics is megkapta a magáét.



18:15: Himnusszal kezdődött kicsivel 6 után a rendezvény, a résztvevők Budaházy György szabadon bocsátását követelik, és beszédeket hallgatnak.
17:45 - Az Alkotmány utcában körülbelül 1000 hazafi van jelen, de létszámuk folyamatosan nő. Ott van Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás is.
A Nemzeti Kávézóban gyülekeznek a vármegyések, velük van Sziva Balázs is, és számos jogvédő az NJSZ-től. Az ávósok hamar megjelentek mikrobuszokkal és vegzálnak kezdték a jelenlévőket.
17:51: Az Alkotmány utcánál megközelítőleg 3-400 fő gyülekezik.
A város többi részéhez képest óriási a rendőri készültség a Kossuth tér környékén – tájékoztatott az MNO tudósítója.
17:31: A Kossuth teret minden irányból kordonokkal zárták le, nem lehet bejutni a térre.
Kérdés, hogy a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 hol fogja tartani 6-kor kezdődő rendezvényét, ami a Kossuth tér és az Alkotmány utca kereszteződésébe volt meghirdetve - írja az Index.
17:29: Elindultak a gárdisták és szimpatizánsaik a Bajcsy-Zsilinszky úton. A bazilikánál rohamrendőrök állnak, némelyiküknél gyorskötöző látható.



17:28: A gárdisták a nagygyűlés után leveszik egyenruhájuk különös ismertetőjeleit, vagy pulóvert húznak rá, hogy a pribékeknek ne legyen okuk beavatkozni egyenruhájuk miatt úgy, mint Debrecenben és Székesfehérváron.



17:05 Befejeződött a Jobbik nagygyűlése, ennek ellenére a levegőben köröz egy rendőrségi helikopter.
Az alakzatban álló magyar gárdistákat egyelőre semmilyen rendőri akció nem éri.

17:10 Vona kijelentette: tetszik vagy sem, hamarosan a Jobbik lesz a legerősebb párt Magyarországon.
150-200 fős jobbikos rendezvényről számolnak majd be az esti híradók, de én köszöntök mindenkit 2009 legnagyobb 56-os megemlékezésén – kezdte beszédét Vona Gábor. A Jobbik elnöke külön köszöntötte az Új Magyar Gárda tagjait, akiket korábban Draskovics Tibor megfenyegetett, hogy ne merjenek október 23-i megemlékezésen részt venni. Vona szerint nem az a kérdés, hogy mit keres egy gárdista egy ilyen ünnepségen, hanem az, hogy „te mi a francot keresel egy ilyen megemlékezésen”. Vona szerint a rendészeti miniszternek inkább a tanácsköztársaságról kéne megemlékeznie, hiszen ott vannak az ő és pártjának a gyökerei.
A Jobbik elnöke szerint egy normális országban a „Draskovics-féléket kalodába zárnák és a főtéren köpködnék őket, előre engedvén az influenzásokat”. Vona megemlékezett a holnap 6 éves Jobbik mozgalom indulásáról is. Ezzel kapcsolatban arról beszélt: naivan és álmodozva láttak munkához, és nem gondolták volna, hogy eltakarítják az SZDSZ-t s hogy esélyük van az MSZP eltüntetésére is. Úgy fogalmazott: mindez akkor valósul meg, ha a magyarság képviselni fogja saját magát a saját parlamentjében. Kormányra kerülésük esetén Vona megígérte, amnesztiát adnak a politikai foglyoknak, és nyitni fogják a gyárakat, nem bezárni. A bevásárlóközpontokat pedig „nem Tescónak, hanem Turulnak fogják nevezni”. Végül pedig Vona megadóztatott multikat és önfenntartó börtönöket ígért.
Vona a "másik szélsőségnek", Orbán Viktornak is üzent. Orbán Viktor hiába szélsőségesezi a Jobbikot, amikor a Fidesz csendben tűrte, hogy a kommunisták kirabolják az országot, majd bejelentette: a Jobbik a jövőben a Fidesz ellen is harcolni fog.
Beszédében szólt arról is, hogy kormányra kerülve megregulázzák a médiát is. Zárásként közölte, hogy aki nem érzi az ő dühét, "annak vagy nincs vére, vagy nincs szíve, vagy nem magyar".
A rendezvény végén Szabó Gábor pártigazgató köszönetet mondott a rendezvényt népszerűsítő nemzeti hírportáloknak, köztük elsőként a Kuruc.infónak, hozzátéve, hogy a portál "több száz tudósítóját küldte a helyszínre".
16:53: Vona Gábort leendő miniszterelnökként konferálták fel.
Mint a Jobbik elnöke elmondta, "ahogy az SZDSZ-t eltakarítottuk júniusban, úgy fogjuk hamarosan az MSZP-t is".
16:40: Morvai Krisztinát, a Jobbik EP-képviselőjét Európa magyar hangjaként konferálták fel. Morvai arról beszélt, hogy a magyar nemzet küldetése a világban az, hogy példát mutasson bátorságból, erőből és a szabadság melletti harcos kiállásból.
Azt mondta, hogy száműzni kell a szemkilövetőket a magyar politikából, és lejárt az elnyomó világuralmi elit ideje,  a jövő a magunkfajtáké.
Morvai Krisztina együttérzéséről biztosította a terrorizmus gyanújával letartóztatott Budaházy Györgyöt és tizenöt társát, akik, mint rámutatott, politikai foglyok. Bejelentette, hogy feljelentést tett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter ellen hamis vád miatt.
Morvai arról is beszélt, hogy a Jobbik azt már elérte, hogy az SZDSZ eltűnjön a magyar politikából, most pedig a másik diktatórikus erő, az MSZP következik.
16:22: Morvai Krisztina beszél.
Megemlítette a jelenleg zajló koncepciós pereket, kijelentve: Draskovicséknak börtönben a helyük.
16:18 Megvan a bátorság és az erő a Jobbikban – mondta el Claudio Pitti, a Jobbik egyik olasz vendége.
Hozzátette, 1956-ban a magyarok bebizonyították bátorságukat és erejüket, amelyre örökké emlékezni fog Európa és Olaszország.
Mindegyik külföldi vendég "Adjon az Isten" köszöntéssel búcsúzott. Az egyik külföldi vendégként beharangozott Andreas Mölzer EP-képviselő, az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alelnöke betegsége miatt lemondta részvételét.
A Jobbik Erzsébet téri rendezvényén felszólalt francia Nemzeti Front alelnöke. Színpadra lépésekkor „Vesszen Trianon!” skandálásba kezdett a tömeg.
Az EP-képviselő beszédében elmondta: 1956-ban a magyarság megmutatta, hogy hatalma ellenére a Szovjetunió nem tudja befolyásolni a világ menetét. 1956-ban a magyar nép újra kimondta: nem, nem soha! Most újabb fenyegetés éri a keresztény civilizációt: az erkölcstelenség, és a globális érdekek fenyegetése. Ilyen időkben – folytatta a politikus – Önöknek, magyaroknak joguk van, sőt, kötelező hazafinak lenni. Mert ahogy a mienk, az Önök nacionalizmusa sem irányul más népek ellen – zárta beszédét a francia politikus.
16:17: Külföldi nemzeti pártok képviselői is felszólaltak a Deák téren, úgy mint a Francia Nemzeti Front alelnöke, illetve a svéd és olasz nemzeti pártok vezetői is.
A Brit Nemzeti Párttól nem tudott sajnálatos módon eljönni senki - jelenti a Szent Korona Rádió.
16:15: Hősök tere: a Civil Összefogás Fórum (CÖF) rendezvényén magnóról Wittner Mária, Orbán Viktor és Nagy Imre beszél 56-ról - adja hírül az Index.
Az álcivil zsideszesek mindössze ezren vannak, nem sikerült tehát túlságosan sok embert elcsábítaniuk.
15:59 - A Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt ünnepélyes megemlékezésén és tömegrendezvényén hivatalosan is bejelentették, hogy a párt kitört a nemzetközi elszigeteltségből, és a holnap folyamán Európa hasonló szellemiségű, antiglobalista erőivel hosszú távú együttműködési szerződést köt.
Ezáltal Európában létrejön egy olyan politikai kapcsolat, amely a nemzetállamok megerősítésében érdekelt politikusokat fogja össze, és európai szinten képviseli az antiglobalista, hazafias és nemzetvédő erőket. A hatalmas médiajelenlét is vélhetően ennek köszönhető, ugyanis svéd, francia, olasz és osztrák politikusok segítségével kívánják megvalósítani a közösen meghatározott célokat.
15:51: Zajlanak a felszólalások, tudósítónk szerint elképzelhető, hogy már a hétezret súrolja a megemlékezők létszáma.
Elmondása szerint az ávósok - vélhetően a tömeg mérete miatt - visszafogottabban viselkednek, nem látott gárdistaigazoltatást sem.
A tömegben jár körbe az urna, amelybe a politikai foglyok ügyvédi költségeire lehet adakozni.
15:22: Balczó Zoltán EP-képviselő szólalt fel először a Jobbik rendezvényén.
A Jobbik alelnöke elmondta, hogy Barroso, az Európai Bizottság elnöke, a globális pénzügyi tőke megtestesítője. Mint fogalmazott, a helyzet most is olyan, mint 1956-ban, csak most a kommunisták helyett a pénztőke ellen kell küzdeni. Balczó elmondta: Európa-szerte összefogás alakul ki az európai főhatalommal szemben. Ezt megerősítendő holnap öt európai nemzeti párt képviselője együttműködési megállapodást ír alá.
15:15: Dörner György színművész A walesi bárdokat szavalja.
15:06: Munkatársunk 4-5000-re teszi a megjelentek létszámát, Szabó Gábor pártigazgató nyitotta meg a rendezvényt.
14: 53: Két-háromezer ember és több száz gárdista várja, hogy kezdődjön a Jobbik megemlékezése. FankaDeli és Kárpátia szól a hangszórókból.
Nagyszabású megemlékezés előtt állunk - jelenti tudósítónk. A rendezvény még nem kezdődött el, várhatóan nőni fog a tömeg létszáma.
Nemrég megérkezett a HVIM rendezvényének több száz résztvevője is.
14:37: Elképesztő ávós túlkészültségről számol be tudósítónk.
Tízméterenként bele lehet botlani egy-egy erőfitogtató pribékbe; vállvédő, sisak, pajzs - minden van, ami kell, a Vörösmarty téren még kutyákkal is fel vannak szerelkezve Bajnaiék oltalmazói.




14:26: Toroczkai afölött érzett örömének adott hangot, hogy Morvai Krisztina budaházys pólóban szólalt fel a politikai foglyok ügyében az EP-ben, s azt is megemlítette, Wittner Mária személyesen is bent volt Gyurinál.
Reméli, a jobbikos EP-képviselők is így tesznek majd - mondta. Szólt arról is, hogy az igazi terroristát, akit Draskovicsnak hívnak, feltehetően a maffiózó főbűnöző, Pintér Sándor váltja majd a Fidesz kormány alatt; végezetül a Deák térre hívta a megjelenteket a jobbikos rendezvényre.
14:13: A HVIM tiszteletbeli elnöke kitért a zsidó gyarmatosításra is a tömeg hangos pfujolása közepette.
Feltette a költői kérdést: hogy lehet, hogy a világháború alatt egy kis munkára elvitt zsidók ma az állam által kibocsátott kárpótlási jegyekkel vásárolják fel a magyar földet?

14:08: A Petőfi téren Toroczkai László a Budaházyékkal együtt letartóztatott Soós Tibornak üzent, akit azóta kiengedtek, és aki azóta "hallgat".
Az áruló Hegedűs példájára emlékeztette Soóst, a több száz fős hallgatóságnak pedig azt mondta, ők azok, akiket Budaházy a nemzet becsületének nevezett.
Az ávós sorfal lassan felszakadozik, pakolnak, mennek a Jobbik rendezvényére - jelenti tudósítónk.
14:06: Megkezdődött a Jobbik Magyarországért Mozgalom rendezvénye a Szabadság téren.



Több száz gárdista illetve szimpatizáns gyűlt össze a Hazatérés templománál, ahol Hegedűs Loránt mond beszédet. A gárdisták mindannyian egyenruhában, alakzatban felsorakozva állnak a templom előtt. Többségük már nem tudott bejutni az épületbe.

13:53: Zagyva Gy. Gyulának, a HVIM elnökének felszólalása tart.
Ő is párhuzamot vont a jelenlegi és az 50-es évekbeli ávós terror között, külön kitérve a napokban elhurcolt szent korona rádiós lány esetére, akit a lakásáról való távozása után tuszkolt be három magánnyomozó egy autóba, azóta pedig semmit sem tudnak róla, az ügyvédet sem tájékoztatják, csak annyi ismert, hogy előzetesben van.
A HVIM elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy november 12-én 17:00 órakor egy árverést tartanak a Nemzeti Kávézóban, a politikai foglyok javára, amit majd az interneten, a Szent Korona Rádión is lehet követni. Így a részvétel kötelező jellegű.
Tyirityán Zsolt a Betyársereg képviseletében rövid beszédet mondott, melynek a lényege az volt, hogy a mi utunk a nemzeti ellenállás útja, és győzhetünk, ha képezzük magunkat szellemileg és fizikailag egyaránt.
13:34: Budaházy Edda beszélt, kitérve Gyuri és Tóásó Előd helyzetére.
Október 23-án 1956 forradalmát ünnepeljük, de ma már megvannak a saját mártírjaink, hiszen 16-an ülnek börtönben politikai okok miatt – mondta. Budaházy György húga elmondta: Draskovics Tibor bejelentette, hogy további hasonló letartóztatások várhatók. A tömeg a miniszter nevének hallatán „Hazaárulók! Hazaárulók!” kórusba és fújolásba kezdett. Budaházy úgy folytatta: megértük, hogy bárkit elvihetnek közülünk „terrorizmus” gyanújával, de a mi fejünket az utcán rúgni és a vidéki embereket kifosztani, az nem számít terrorizmusnak.
Budaházy Edda bejelentette, hogy október 30-án látványos felvonulást szerveznek Budapesten a politikai foglyok kiszabadításáért.
Lobognak az Árpád-sávos és a jobbikos zászlók, a tömeg a szónoklatok között Budaházy György nevét skandálja.
Tudósítónk megjegyzi: ott sertepertélt a Mészáros Tamás nevű tolvaj zsidó lánya is piros kabátban, kamerával a kezében.
13:15: Raffael Gimenez, a spanyol Democracia Nacional képviselője beszél.
Emlékeztetett: az akkor hazája élén álló Franco tábornok volt az egyetlen nyugati vezető, aki hazánk segítségére szeretett volna sietni.
13:11: Elkezdődött a rendezvény, melynek nyitányaként a Szent Korona Rádió egyik szerkesztője bejelentette: HVIM-es lányok gyűjtenek a politikai foglyok megsegítésére.
Elénekelték a Himnuszt, majd 56-ot méltatta a beszélő, párhuzamot vonva az akkori és a mostani ávós terror között.
12:58: Egyenruhás gárdisták tartanak autókkal az Erzsébet híd irányából a Deák tér felé - adja hírül tudósítónk.
A konvojban haladó egyenruhások mintegy 80-100-an lehetnek, és feltehetően a Jobbik rendezvényére mennek, nem álltak meg a HVIM tüntetésén.
12:45: Néhány száz fő várja, hogy elkezdődjön a HVIM rendezvénye a Petőfi téren. A helyszínt körbekordonozták, több száz ávós áll készenlétben, félméterenként látni egyet - jelenti tudósítónk.
Az ávósok minden résztvevőt teljes ruha- és táska átvizsgálással zaklatnak, így munkatársunk be sem tudott menni a nála lévő önvédelmi fegyver miatt.
(Kuruc.info - MNO - FH - Szent Korona Rádió - Barikád - Index
képek: MNO, Index, olvasóink
)