Aki, ha ránéznek, úgy néz ki, mint egy Magyar Gárdához tartozó személy, azzal szemben a rendőrnek el kell járnia - szögezte le az igazságügyi és rendészeti miniszter.
Nem arról van szó, hogy a véleménynyilvánítás szabadságát korlátoznánk a Magyar Gárda egyenruhájának tiltásával – hazudta a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában Draskovics.
Az igazságügyi és rendészeti miniszter azt mondta: az egyenruha nem önmagában érdekes, ha valaki ebben megjelenik, az nyilvánossá teszi, hogy a Magyar Gárda tagja, márpedig az a szervezet bíróság döntése szerint Magyarországon nem létezhet.
Arra a felvetésre, hogyan lehet eldönteni, mely öltözék hasonlít a Magyar Gárda egyenruhájához, Draskovics azt mondta: aki ha ránéznek, úgy néz ki, mint egy, a Magyar Gárdához tartozó személy, azzal szemben a rendőrnek el kell járnia. És majd ha adott esetben bíróság elé kerül az ügy, kiderül, a rendőr jól döntött-e.
Az igazságügyi miniszter egyébként úgy vélte, a most hozott rendelkezés kiállja majd az alkotmányosság próbáját.
Hozzátette: arról van szó, hogy "teret engedünk-e a félelemnek és a gyűlöletnek". Láttuk a következményeket Kislétán. A gyűlöletkeltő beszéd nagyon könnyen elvezethet a gyűlöletkeltő tetthez – mondta a zsidó miniszter, "elfelejtve" megemlíteni azon esetek ezreit, amikor cigányok ölnek meg, rabolnak ki, erőszakolnak meg magyar embereket, s hogy mivel a rendőrség a bűnözőket védi, sok ember csak az általuk betiltani akart Gárdára számíthat...
(MTI nyomán)