Számtalanszor foglalkoztunk már azzal, hogy, mivel Finnországban minimális a zsidók száma és a finnek, a svájciakhoz hasonlóan, az egyik leghazaszeretőbb és -védőbb nép Európában, nem nagyon engedik magukat szívatni, történelmi jelképeikről lemondatni.

Egyik ilyen jelképük a (finn) horogkereszt, amelynek egyik változata (lásd a bal felső sarkot) még mindig a finn államelnök jelképe:


(eredeti ITT)

Azt sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ahogy az elnöki zászlóról sem voltak hajlandóak leszedni a svasztikát, éppenséggel a legnagyobb finn cégek (pl. a Sanoma, az R-Kioski, a SubTV stb.) azok, akik anyagilag is támogatták például a 2007-es horogkeresztes gyűrű-projektet - ahelyett, hogy 10000%-ban elhatárolódtak volna tőle. Vajon elképzelhető Magyarországon az, hogy mondjuk a MOL vagy a Szerencsejáték Rt. elkezdi anyagilag is támogatni és rehabilitálni az Árpád-sávos lobogót? Annak a történelme ugyanaz, mint a finnek keresztjéé. A finnek nem igazán zavartatják magukat amiatt, hogy a jelképüket a németek is alkalmazni kezdték (később) – még egyszer, még az elnöki zászlójukon is ez van. Nálunk meg, ugyebár, kapásból náci az, aki elő merészeli venni a lobogónkat. Hogy óriáscégek támogassák az Árpád-sávos lobogót, akár a finneknél a horogkeresztes gyűrűt? Ez vicc? Finnország szabad, zsidómentes hely, míg hazánk… nem is folytatjuk.

Mi látható a következő, a finn MTV3 országos kereskedelmi csatorna által december 21-én a központi, helsinki Svéd Színházból sugárzott felvételeken? (Az azokat tartalmazó videó legalul van; 0:45-től kezdődik az a rész, ahol a háttér számtalanszor feltűnik)







Hát, nehéz nem felismerni a horogkeresztet…

Természetesen nem állítjuk azt, hogy akarattal sikerült ilyenre. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, és csak véletlenül formáz horogkeresztet a háttérkép. Az viszont mindenesetre sokat elárul, hogy nem tiltották le gyorsan a műsort az első másodpercben, nem “kapcsolták” le addig, amíg például eltüntetik / átprogramozzák a hátteret. Egyáltalán nem volt senki, aki hisztizett volna miatta. El tudjuk képzelni, hogy hazánkban mondjuk a TV2 helyszíni színházkoncert-közvetítésében a háttérkép egy, a horog- vagy nyilaskeresztre megtévesztésig hasonló fényjáték legyen? Ha egyáltalán lemenne adásba (kötve hisszük; a legelső túlbuzgó, héber szerkesztő “csak a holttestemen át”-felkiáltással leállítaná, amikor megpillantja), mekkora irdatlan botrány kerekedne utólag a dologból. Finnországban az égvilágon senki sem hisztizett a látvány miatt - pedig már 10 napja volt, így lett volna idő nyafizni. Egy büdös szó nem hangzott el...

Hát igen. Ez is különbség a súlyosan metéltfertőzött Magyarország és egy szabad nyugati állam között. Ők nyugodtan használhatják a nemzeti jelképeiket (horogkereszt), míg nálunk főbenjáró bűn, ha a sokkal-sokkal ősibb Árpád-sávos zászlót kirakjuk.

Még a finn svasztika kapcsán mondjuk el, hogy a Magyar Hírlap december 30-i „A megfordított horogkereszt” c. cikke hibásan írja azt, hogy a finnek horogkeresztja (Hitleréhez képest) fordított. Ez nem igaz – ahogy az ITT, a „Finnish” szekcióban is olvasható (finn verzió ITT; ebben maga a „kék” horogkereszt is látható – ITT). Egyéb hibák is találhatók a kapcsolódó, a Téli Háborúval foglalkozó, aznapi cikkben; pl. Kuusinen-t Kuusinenn-nek írják. Talán nem ártana lektoráltatni a cikkeket, mielőtt ekkora ostobaságot leírnak…

Ui.: Árpád-sávos lobogó. Egyes zsideszes(!) cigány bloggerek (konkrétan megint a mi áldott jó Balogh Artúrunk) odáig mennek, hogy a következőt leírják: „Meghallgatjuk egymást és elmondjuk, hogy mit várunk az Új Évtől, kiértékeljük az Ó Évet ,közben egy Piros – Fehér csíkos rongydarabból mindenki letép egy darabot, amit mindenki önállóan eléget.” (eredeti ITT). Vajon ha egy jobbikos vezérblogger ugyanezt az izraeli zászló kapcsán írná, hány percig lenne utána szabadlábon? (Lásd a Tilos Rádió előtti zászóégetés történetét.) Érdekes, egy zsideszes cigány nyugodtan írhat ilyeneket. Egy amerikai vagy egy finn kapásból, ha nem is a helyszínen lőné agyon az ilyet, ha az ő nemzeti zászlajukat gyalázná, rongyozná valaki, annak elégetésére uszítana, minimum feljelentené. Nálunk meg egy ilyen fószer Likud Viktor és Navracsics puszipajtása lehet. És ezekre szavaznak a megvezetett emberek…

A videó: