Két héten belül állásfoglalást ad ki a Pátyra tervezett "golfberuházásról" a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. Fülöp Sándor az InfoRádiónak elmondta: már most látszanak problémák. Pátyon vasárnap lesz népszavazás az ügyben.

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa is vizsgálja a Pátyra tervezett golfpálya-beruházást (hogy mennyiben van szó golfpályáról, lásd itt). Fülöp Sándor az InfoRádiónak elmondta: azt elemzik, hogy a projekt mennyiben fér össze a budapesti agglomerációra vonatkozó törvénnyel. A jogszabály ugyanis kimondja, hogy az egyes települések nem függhetnek teljesen össze, azok között 200 méteres üres sávot kell hagyni, de a pátyi önkormányzat által a területre építeni kívánt lakások száma sem felel meg az előírásoknak - magyarázta.
A biztos hivatalához a múlt pénteken érkezett panasz az ügyben, a részletes állásfoglalás pedig két héten belül várható. Fülöp Sándor hangsúlyozta: ennél korábban nem tudják elkészíteni a dokumentumot, a pátyiak pedig amúgy sem ennek tartalma, hanem saját érdekeik szerint voksolnak majd a kérdésben vasárnapra kiírt népszavazáson.
(InfoRádió nyomán)