A Jobbik mind a 176 helyi, a 20 területi és az Országos Választási Bizottságba is küld tagot, akiknek delegálása és felkészítése elkezdődött, hogy már a jelöltállítási csalásokat is leleplezzék. Az új erő megkísérel továbbá a 10926 szavazókör mindegyikébe szavazatszámlálót küldeni - írja a politikusbűnözés elleni közleményében Novák Előd Jobbik-alelnök (az EP-választáskor OVB-delegált volt), alább a folytatás.
A Fidesz választási törvényt sértő, rosszhiszemű ajánlószelvény-begyűjtési gyakorlata ellenére a Jobbik jól áll a jelöltállítások terén, a kopogtatócédulák csak egyes budapesti választókerületekben gyűlnek lassan. Szinte az ország összes otthonába bekopogtattak a jobbikos aktivisták, akit nem találtak otthon, az a www.jobbik.hu/kopogtato címen megtalálható több száz leadóhelyre juttathatja el ajánlószelvényét, ha segíteni kívánja a radikális változást.
A Jobbik mindegyik választási bizottságba delegál tagot, elsősorban a jelöltállítási csalások kiszűrésére összpontosítva. A párt helyi szervezetei várják a bejelentéseket, hogy kiknek lopták el ajánlószelvényét, mert a Jobbik delegáltjai a leadások során ellenőrizhetik, hogy mely jelölt ajánlói közt kerülnek elő azok. A Fidesznek próbaként eljuttatásra kerültek olyan kopogtatócédulák, melyeken a párt és a jelölt neve nem voltak kitöltve, ezeket szintén ellenőrzi majd a Jobbik, hogy nem megint a MIÉP-nél és a Munkáspártnál kötnek-e ki (fideszes politikusbűnözőkön keresztül), mint a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson bő egy éve.
A 10926 szavazatszámlálói posztra a Jobbik alapszervezetei keresik a megbízható aktivistákat, hogy a választási csalásokban élen járó MSZP-t megfékezzük. (Kuruc.info szerk. megjegyzés: jelentkezzünk mielőbb e feladatra!)
Novák Előd
a Jobbik alelnöke
(jobbik.hu)