Frissítés a hörcsögös képnél.
Az utóbbi időben egyre több olyan fotóval találkozhattunk a világhálón, ahol egyes eltorzult lelkületű pszeudo-emberek elhullott állatokkal pózolnak, de olyan állatkínzók is szép számmal akadnak, akik felvállalva tettüket kérkedve hirdetik, hogy bizony ők maguk tették el láb alól a szerencsétlen állatot. A Kuruc.info összegyűjtötte a képeket.
Volt, aki macskákon gázolt át és a tetemről készült fotót büszkén helyezte el a fotógalériájában.



Egy másik esetben S. János 15 mezei hörcsögnek szúrta át a fejét, hogy a testére fűzhesse őket. Az esetre egyébként a napiszar.com oldal hívta fel a figyelmet.

Friss: Olvasónk megjegyzése az fenti esethez:
Sziasztok Kurucok! Ez a srác véleményem szerint csak egy csóró hörcsögös, a csapdával megfogott hörcsögöt így fűzik fel a karikára, aztán a bőréért megnyúzzák. Én is hörcsögöltem valamikor, Kelet-Magyarországon pedig a mai napig űzik ezt...  Üdv: BB
A harmadik kutyákat ölt meg. Ezt természetesen egy büszke fotóval terjesztette Iwiwen

Sokan pedig beteges módon pózolnak elhullott állatok tetemei mellett, ami még a pszichológus szakember véleménye szerint sincs rendben.


A legmegdöbbentőbb ezekben az esetekben az, hogy az állatkínzók kortársai gratulálnak ezekhez a tettekhez, és bulinak tartják a képek elhelyezését. Hiába a törvényi szabályozás, a terjedő médiahullámnak köszönhetően egyre több állatkínzó eset kerül nyilvánosságra, amelyet a hatóságoknak ki kellene vizsgálniuk.

Sajnos az idei évben Kecskeméten is brutális állatkínzások borzolták a kedélyeket. Februárban sátánista szeánszon áldoztak fel egy macskát, a közelmúltban pedig szabályosan kettévágtak egy kutyát a Széchenyivárosban. Utóbbiról képeket itt találhatnak. Vélhetően szamurájkarddal végezték ki a kutyát - és ezt svéd cserediákok hurcolgatják magukkal állandóan, mint tudjuk.
Aki közösségi portálokon találkozna hasonló esetekkel, kérjük, hívja a rendőrséget és készítsen bizonyítékot is az oldal lementésével! Az egyesület kéri az állatbarátokat, hogy amennyiben állatkínzással kapcsolatos információhoz jutnak, azt jelezzék a rendőrségnek a legközelebbi őrsön személyesen vagy telefonon (06-80-555-111), vagy a legközelebbi állatvédő szervezetnek, akik megteszik a meglelő lépést az ügyben. Nagyon fontos, hogy az állatkínzás minden esetben bizonyítható legyen, így ajánlott a fényképet elmenteni, vagy az oldalról egy másolatot készíteni. Így látható lesz az, hogy ki követte el a szörnyűséget.
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
www.ebrendeszet.zug.hu - Állatvédelem
Hollik Péter - Kuruc.info
(Szöveg egy része: állatvilág.net)