A júniusi bírósági döntés nyomán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) kiadta az azóta elbukott sukorói King's City kaszinóprojekttel kapcsolatos telekcsere-dokumentumokat, a kétszáz oldalas irat a pernyertes LMP honlapján olvasható.
A sukorói King's City-ügyben keletkezett telekcsere-dokumentumok kiadását még 2009 nyarán kérte a Lehet Más a Politika a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től. Miután az MNV nem reagált a megkeresésre, a párt pert indított a közérdekű adatok nyilvánosságra hozataláért, a Fővárosi Ítélőtábla pedig ez év júniusában kimondta: nyilvános a sukorói telekügylet dokumentációja.
Az üggyel kapcsolatban a két volt miniszterelnököt, Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet is kihallgatta az ügyészség, ahol Budai Gyula, a tervezett beruházás körülményeit vizsgáló miniszterelnöki megbízott szerint hamisan tanúskodtak.
Portálunk azzal a kéréssel fordul a telekügyletekhez értő olvasóinkhoz, hogy olvassák át a nyilvánossá vált dokumentumokat és írják meg véleményüket a szerk csiga kuruc.info címre. Előre is köszönjük!
(Index nyomán)