Mindenekelőtt leszögezzük, hogy mozgalmunk a leghatározottabban elítéli azt a támadást, amely három fradistát ért a Magyar Szigeten, egyúttal jobbulást kívánunk az érintetteknek.

Jobbulást!
Ráadásul ismerjük őket, sőt sok tagunk baráti viszonyban van a sértettekkel, akikkel sok közös tüntetésen, akcióban vettünk részt, s évek óta visszajáró vendégek a Magyar Szigeten, közülünk valónak tekintjük őket, így a történtek teljes feltárása és a felelősük megbüntetése számunkra is kiemelten fontos.
Az ilyen konfliktusok csak a nemzeti oldal ellenségeinek malmára hajtják a vizet, akik már jó ideje igyekeznek ellentétet szítani, mert nem érdekük, hogy fennmaradjon az a bajtársi viszony, amely sok év alatt kialakult a nemzeti radikális szervezetek és a szurkolói csoportok között. Az eset óta eltelt napokban azon dolgoztunk – miközben a Magyar Sziget szervezésével is foglalkoznunk kellett -, hogy pontosan felderítsük az ügyet. Mivel a világhálón rengeteg, azóta hamisnak bizonyult információ is megjelent, a történtek tisztázása nem egyszerű. Mozgalmunk vezetője, Toroczkai László rögtön az eset után telefonon beszélt az egyik megtámadottal, hétfőn pedig személyesen kereste fel a kórházban lábadozó másik sértettet, a Magyar Sziget főszervezője, Zagyva György Gyula pedig kedden látogatja meg. Az eset után eltelt három napban számos közismert és elismert fradi szurkolóval beszéltek. Szerencsére a három sértett közül ketten nincsenek kórházban, a harmadik, legsúlyosabb sérülttel pedig közösen elkezdtük az ügy feltárását. Többek között az már kiderült, hogy egy „jól értesült” hírportál (H betűvel kezdődik a majmoló weboldal neve - a szerk.) hamis állításával szemben sem bandaháborúról, sem pozícióharcról nincs szó, ahogy az is tévesnek bizonyult, hogy 8-12 támadó volt, és egyelőre nincs bizonyíték arra sem, hogy viperákat, boxereket használtak, s szerencsére az sem bizonyult igaznak, hogy a valóban súlyos sérült kómában és mély-altatásban volt.
Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a HVIM minden tőle telhető segítséget megad, a továbbiakat pedig személyesen, élőszóban intézzük a sértettekkel és köreikkel.
A HVIM elnöksége
Kapcsolódó anyagok: