Számtalan cikkben foglalkoztunk már a derék finnek „rasszizmusával”: azzal, hogy
- a franciákhoz hasonlóan kiebrudalták a román-bolgár cigó söpredéket (mi még erre sem vagyunk képesek, nálunk szabadon gyilkolhatnak ezek az importkorcsok – lásd pl. EZT az esetet a sokból)
- (vidéken) nem szaroznak, ha cigánybűnözővel kerülnek szembe, sokszor ott azonnal lelövik őket, mint a kutyákat (ahogy kell), és ebben nagyon sokszor állami segítséget, „félrenézést”, ügy-eltusolást is kapnak, ahogy az pl. EBBEN és EBBEN a konkrét(!) esetben történt
- állami szinten(!) támogatják a cigányokat, niggereket kizáró üzleteket, vendéglátóhelyeket, még az amúgy balliberális Helsinkiben is (az esetről beszámoló cigányfajvédői jelentés ITT)
- a közrendőrök simán csak bűnözőnek tartanak minden cigányt (konkrét esetleírás, szintén ellenőrizhető forrással, ITT)
- (a lakosságszámhoz mérten) nagyságrendekkel több és aktív skinheadjük van, akik nigger- és cigányellenes fellépését sok esetben szintén (minimum passzívan) segíti a hazafias rendőrség (példa ITT)
- a fórumaikon a magyarokat megszégyenítő módon irkálnak a cigányoknak, niggereknek szánt sorsról, elintézésük módszereiről és arról, hogy éppen milyen, kifejezetten nigger/cigányverésben „utazó” gárdát szerveznek (pl. EZ, EZ)

Új információk láttak napvilágot a fentiek mellett. A most megjelent, Finnország bevándorláspolitikájának történelmével (de nem annyira a jelenével) foglalkozó, „Eperország [utalás a jellemzően orosz és észt idénymunkások által szedett eperre] őrei” (Mansikkamaan vartijat) című könyv legérdekesebb, kapcsolódó része:

„1997-ben az európai országokban a finnek magukat – pontosabban, egymást - „igen rasszistának” nagyobb számban tartották, mint a legtöbb más EU-tagállam állampolgárai” (Euroopan maissa vuonna 1997 tehdyssä asennetutkimuksessa suomalaiset pitivät itseään – tai oikeammin toisiaan – ”erittäin rasistisina” useammin kuin useimpien EU-maiden kansalaiset) (Forrás ITT; Google Translate „fordítás” ITT)

Mint tudjuk, Finnország csaknem minden pozitív statisztikát (élhetőség, iskolázottság stb.) vezet. Igen megengedő fegyverviselési, -tartási törvényeik vannak, a bűnözőbevándorlókhoz és idegen/saját cigányokhoz való viszonyukat meg már tárgyaltuk. Az, hogy ilyen magas életszínvonal mellett Európa egyik a fentiek szerint hivatalosan is bevallottan egyik legrasszistább népe, legalábbis pozitívan tünteti fel a rasszizmust, nemde? Ahogy a svájciakét vagy – kisebb mértékben – az osztrákokét is. Vagy akár az amerikaiakét. Ők is rühellik a bevándorlóbűnözőket és azok kiszorítására törekednek, valamint azokat (legalábbis a svájciak és az usákok) szabadon lelőhető prédának tekintik. Igen, látható a kapcsolat a rasszizmus, azaz a bevándorló/cigánybűnözők elleni fellépés és az ország életszínvonala, élhetősége között. Nyugat-Európa egyik hivatalosan is legrasszistább állama az egész világ legélhetőbb, legiskolázottabb országa. Na erre varrjanak gombot a honi cigányvédők, balliberálisok!

Persze, jól tudjuk, nálunk nem változik majd semmi, pedig Orbán most, hogy kifejezetten európai programnak tekinti a cigánykérdés rendezését, alkothatna egy nagyot. A gyáva és (szavakban) polkorrekt Nyugat-Európa helyett kimondhatná azt, hogy a transzatlanti együttműködés szellemében tanulnunk kell az USA-tól, vissza kell állítani a halálbüntetést, az európai rendőröknek ugyanolyan jogokat és eszközöket kell biztosítani, mint az amerikaiaknak, be kell vezetni azt a megújított amerikai stílusú segélyezési politikát (nem lehet segélyt élvezeti cikkekre, játékgépre stb. költeni), amelyet maga a baloldali Clinton vezetett be, stb.
Egész Európának a legelemibb érdeke az 5-10 milliós cigányság betörése, civilizálása, európaizálása, s közben az elfolyó segélymilliárdoknak a megszüntetése. Csak a hívó szóra várnak – hiszen gyakorlatban mind ezt csinálják, csak nem nagyon verik ezt nagydobra. Mindezt meg lehet csinálni, anélkül, hogy az emberi jogok, az európai értékek egy szemernyit is sérülnének.

Lesz elég tökösség Orbánban ahhoz, hogy ezt megcsinálja? Nem hisszük...