Frissítés (márc. 23. 5:03): a Népszabadság kapcsolódó cikkének már a büntetés mértékén szörnyülködő címe is árulkodó:Szigorú büntetés a kegyetlenkedő zalaegerszegi diákoknak.” Nem is vártunk mást ettől a rajvédő médiumtól.

Pedig, finoman szólva, nudli ez a „büntetés”. Tessék már összehasonlítani azt a „cigánypofozó” barcsi srácokra kiszabott büntetéssel; azzal, hogy kik mekkora mértékű szenvedést okoztak. És ez a büntetés „szigorú” a rajvédő lap szerint, hát megáll az ember esze.

Apropó, Népszabadság. A liberális hozzászólók is csatlakoztak a lap rajvédő vonalához. Egyikük, „pufulec”, például rögtön azzal kommentálta az esetet, hogy "Gyerekek vitájából börtön." Hát igen – szépen megtestesíti a szokott ballib csúsztatást, az egyirányú támadások („áldozatukra támadtak”) kétirányú vitává („Szögi Lajos és Marian Cozma nézeteltérésbe keveredett”) való szelidítését, a cigányok áldozatának befeketítését. ("Emberünk" teljes, a végén egyenesen cigány válaszcsapást ígérő hozzászólása az újonnan felvett Függelékben olvasható.)

Eredetileg írtuk (márc. 22. 19:34): A középiskolás korú fiatalok egyik áldozatukat 2009 januárjában azért akarták megleckéztetni, mert úgy hallották, hogy az több alkalommal "beszólt" egyikük unokatestvérének, és többször kért tőle cigarettát.
A fiút lecsalták a zalaegerszegi vasútállomásra, ott csatlakozott hozzájuk egyikük barátnője, aki mobiltelefonnal rögzítette a történteket. A váróteremben a sértettet kérdőre vonták, becsmérelték, majd ütlegelni kezdték, megpofozták, többször leköpték, megrugdosták, nyakszirten vágták. A verés után felszólították, hogy vetkőzzön le, és így menjen ki a peronra, de a barátnő javaslatára meggondolták magukat, és a lábukat, a cipőtalpukat csókoltatták vele.
Az ügyészség vádirata szerint a bántalmazás és a megaláztatás a fiúnál súlyos egészségromlást okozott, mely egy éven túl is szorongásos rosszullétekben nyilvánul meg. A két fiatal ugyanabban a hónapban egy másik fiút azért vont felelősségre a Széchenyi szakközépiskola egyik osztálytermében, mert úgy gondolták, hogy az sms-eket küldött egyikük barátnőjének, aki jelen volt a várótermi esetnél.
A szakközépiskolában történteket is rögzítették mobiltelefonon, később mindkét felvétel felkerült az internetre. Az egyik, mintegy öt perc hosszúságú videofelvételen mindvégig látható volt a két fiú és az áldozatuk, akit többször megütöttek, megrúgtak és más módon is megaláztak, de hallani lehetett a felvételt készítő fiatal nő hangját is.
A Széchenyi középiskolában készült felvétel "fiam verése" címen került fel egy fájlmegosztó portálra. A képsorokon az volt látható, hogy egy fiút több diáktársa veszi körbe, kezdetben egymást biztatva ütlegelik őt. Később akad köztük olyan, aki csillapítani próbálja azt a társát, aki a legfenyegetőbben lép fel a védekezni nem tudó fiú ellen.
A Zalaegerszegi Városi Bíróság tájékoztatása szerint az egyik fiatal később életveszélyesen megfenyegetett egy nagykapornaki fiút is, aki korábban szóváltásba került a társaságával. A megfélemlített fiú elmondta édesanyjának a történteket, aki később fia helyett vette fel a telefont. A telefonáló "erőszakos bűncselekmények miatt ismert személy" néven bemutatkozva az édesanyát is megfenyegette a fia megölésével, és azt mondta, hogy nem élik túl, ha hívják a rendőrséget.
A bíróság elsőfokú ítéletében múlt pénteken az egyik elkövetőt két év, fiatalkorúak börtönében, társát pedig egy év, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A felnőtt korú nő, aki a várótermi bántalmazásnál a felvételeket készítette, egy év börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.
(MTI)
Függelék: a rajvédő „pufulec” tipikusan ballib, cigóvédő, 100%-ban hazug hozzászólása:
"Gyerekek vitájából börtön. Egyébként elhangzik a videón, ahogyan a sértettet számon kérik és kérdőre vonják azzal, hogy, na most legyen nagy a szád! Ha nagy szája van a suliban, akkor védje meg magát! Csajokkal erősködött a fiúknak meg már a cipőtalpát csókolgatta. Na ilyenek az átlag honfitársaink. Pofázik, pofázik, beugat mindenkinek de ha kérdőre vonják vagy megbüntetik azért amit csinált, akkor már rögtön áldozattá válik. A terror áldozatává. Ez a fiú rendszeresen beszólt a csajoknak - otthon meg adta az ártatlant - ezért a netfüggő anyuka felrakta a you tubra a videót és nagy társadalmi felháborodás lett belőle, ám a Csorba Robika esete akinek 5 évesen kellett a vadjobbágyok miatt meghalnia, nem keltett ekkora társadalmi felháborodást sőt a nyilas gyilkos retkekről, még most sem mondták ki , hogy gyilkosok! Csorbáék magukat lőtték le, nyilván! Ezek a cigány gyerekek még nem nőttek fel, de már börtönben találják magukat. A vadjobbágy retkek akik skinheadként nyomorékká vertek cigányokat, felgyújtották cigányok házait, akik utcán/szórakozóhelyen vertek/vernek meg cigányokat azok meg nem követnek el bűncselekményt.

20 év múlva majd megnézem a fejeteket, amikor majd szaladtok a valódi terror elől. Ezzel a hozzáállással - úgy a társadalom mint az igazságszolgáltatás- csak egy óriási etnikai problémát generál. Sok sikert hozzá és jó futást!"