A tévénézők megtévesztése érdekében bevett csalás, hogy az Országgyűlésben épp felszólaló kormánypárti képviselő köré ül az a néhány mameluk, aki a 262 Orbán-csicska közül épp ezen a munkahelyén tartózkodik.
A politikusi álláshalmozás ellen hadjáratot folytató Novák Előd Jobbik-alelnök ezúttal fényképeket küldött a Kuruc.info szerkesztőségének a keddi plenáris ülésről, valamint egy rövid kommentárt: "Lehet, hogy a jobbikosok sincsenek jelen olyan nagy számban, bár arányaiban szinte mindig többen vagyunk, és legalább nem csalunk, ez a lényeg. Amúgy a rendszerint teljesíthetetlen - szünet nélküli, éjszakákba nyúló - napirendekért a kormányoldal a felelős, ők szavazták meg."

A tévében mutatott, szűk kép szerint látszólag sokan vannak bent a munkahelyükön...

Így nézve már nem annyira sokan - erről nem tudósít sem a köztévé, sem az MTI

Ezúttal saját helyükön: balról Babák Mihály, középen Kontúr Pál, jobbszélen Mágori Józsefné üléshalmozó képviselők
Novák Előd Alapszabály-módosító javaslata nyomán egyedül a Jobbikban tiltott a honatyák számára, hogy bármilyen önkormányzati tisztséget is betöltsenek az országgyűlési főállás mellett. "Bár a Házszabály elvileg kötelező részvételt ír elő a plenáris ülések egészére, rendszerint kizárólag a hétfői szavazásokra járnak be a kormánypárti képviselők (utána megkezdődik számukra a „hosszú hétvége”), a vitákon pedig csak néhányan vesznek részt, különösen tévéközvetítési időn kívül. Múlt hétfőn az utolsó napirendi pontra már teljesen kiürültek a kormánypárti padsorok (arról az esetről Zakó László frakciótársa készített kitűnő képeket - a szerk.), így tucatnyi jobbikos képviselő hiába próbált vitát generálni. A bizottsági üléseken pedig odáig fajult a gyakorlat, hogy a szavazati jogot is át lehet adni más képviselőnek, emiatt Alkotmánybírósághoz is fordult az Országgyűlés jobbikos alelnöke, Balczó Zoltán. Tűrhetetlen, hogy pl. Kósa Lajos úgy jut bizottsági tagsága után havi 381 ezer forinthoz, hogy tavaly november 10. óta egyetlen ülésen sem vett részt" - írta Novák abban a közleményében, melyben a képviselők javadalmazását megváltoztató lázári javaslatot vesézte.
(Kuruc.info)
2011. március 24-én írtuk:
"Népvándorlással" próbálnak jelen lévőnek tűnni a fideszesek - még Semjén is beül az éppen felszólalók mellé
Biodíszletként követik a fideszes honatyák felszólaló társaikat az Országgyűlésben. A kormánypárti frakció tagjai úgy tévesztik meg a parlamenti közvetítést a televízióban követőket, hogy minden egyes felszólaló mögé beülnek. Az esetre Novák Előd jobbikos képviselő hívta fel a figyelmet, annak kapcsán, hogy Salamon László hozzászólásakor még Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is elhagyta bársonyszékét, hogy KDNP-frakciószövetségi társa mellé üljön.
Eközben a Fidesz mantraként hajtogatja, hogy az MSZP és az LMP képviselői miért veszik fel fizetésüket, miközben nincsenek jelen az alkotmányozáson, s nem is vesznek részt a parlamenti munkában.
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes válaszában annyit mondott, nem kívánja derékba törni Novák Előd politikai karrierjét, mely csak abból áll, hogy a Fidesz képviselőit kritizálja: hogyan nevetnek, hogyan viselkednek, ki ki mellé ül. A Parlamentben mindenki oda ül, ahová akar, amikor pedig szavazni kell, mindenki a saját helyén van, és ez nem érinti az alkotmányozás érdemét - tette hozzá a mellébeszélő politikus.
(Klubrádió nyomán)