Mandátumától is megfosztaná Novák Elődöt a Fidesz - értesült a Barikád egy Pintér Sándorhoz közel álló forrásból. A Fidesz köreiben legfőbb célpontként kezelt Jobbik-alelnök ellen lejáratókampány készül, sőt a Magyarok Nyilai és más büntetőügyekbe keverve a szabadságvesztését is tervezgetik a Fidesz boszorkánykonyhájában.
A Pintér-maffia számolna le Novák Előddel, aki rendszeresen borsot tör a kormánypártiak orra alá. A "politikailag korrekt" udvariaskodás helyébe a szókimondást helyező honatya, egyre több befolyásos politikus szemét szúrja Kubatov Gábortól Schmitt Pálig. Az álláshalmozás tiltásának élharcosával eddig nyíltan főként Lázár János szállt szembe, bosszúként a házaspárok kitiltását szorgalmazva az Országgyűlésből (ez jelenleg csak Novák Elődöt és Dúró Dórát érintené). Arra sincs más példa ebben a ciklusban, hogy valakit leváltsanak parlamenti pozíciójából bosszúból: Novák Elődöt ellenőrző albizottsági tisztségéből azután távolították el nagykoalíciós összefogással, hogy az Alföldi Róbertet obstrukcióval védő fideszeseket kérte számon. L. Simon "Peresz" Lászlónál is jobban gyűlöli Novákot Semjén Zsolt, akinek biodíszletként való pótcselekvéseit, kirakatszerepét sem a folyosón taglalta, hanem plenáris ülésen, tévéközvetítés idején leplezte le a Jobbik alelnöke.
A Kurucra és a Barikádra való rendszeres hivatkozásainál talán csak egy dolog irritálja jobban a fülkeforradalmárokat: ha hazaárulásaikat nevezi nevén Novák. Legutóbbi felszólalását Kövér László így kommentálta: "Megköszönöm minden képviselőtársamnak, aki Novák Előd képviselő úr hozzászólását higgadtan hallgatta." Erre a megjegyzésre egy másik informátorunk hívta fel a figyelmet, akitől megtudtuk: az aznapi frakcióülésen külön kérték a fideszeseket, hogy az Alaptörvény záróvitájában türtőztessék magukat, nem kell már sokáig elviselniük Novákot... Ennek tudható be a szokatlan visszafogottságuk, pedig a Jobbik alelnöke épp a Miniszterelnök Úr szószegéseit és hazaárulásait ecsetelte a lentebb beágyazott videón látható módon.
(Barikád nyomán)
Korábban írtuk:
Így hazudik Gulyás Gergely, a jövő gyurcsánya

Mint a vízfolyás
Gulyás Gergelyt, a Fidesz képviselőjét nem érdeklik a tények - ha pártjának érdekeiről van szó. Többek közt azzal vádolta Novák Elődöt, hogy a mentelmi joga mögé bújik.
Az Alaptörvény vitájának zárszavában Gulyás többek közt azt mondta: "Úgy gondoljuk, hogy a mentelmi joggal kapcsolatos vitát is elég lenne akár a képviselői jogállásról szóló törvénynél lefolytatni." Valójában azonban ott már késő lesz, hiszen a mentelmi jog olyan fontos volt a kormánypártoknak, hogy az Alaptörvénybe is belevették, így azzal ellentétes jogszabály sem születhet alsóbb szinten.
"De ha mégiscsak valahol van koherenciazavar, akkor én ezt a koherenciazavart ott érzékelem, hogy valaki egy tízperces felszólalásában becsületsértések sorozatát követi el, majd utána a mentelmi jog ellen érvel" - folytatta Gulyás a hazudozást, hiszen nem másra utalt, mint Novák Előd beszédére, mely többek közt Orbán Viktor szószegéseire hívta fel a figyelmet:
"Ezt akár bátorságnak is tekinthetnénk; csakhogy akkor, amikor a Jobbik képviselői a saját mentelmi joguk kiadásáról kell hogy megszólaljanak, akkor általában csöndben eltűrik, hogy a Ház az ő szavazatukkal szemben nem adja ki a mentelmi jogot" - folytatta Gulyás, miközben a parlamenti Napló bekiabálásokat is rögzít: "Novák Előd: Nem igaz! Többen a Jobbik padsoraiból: Nem igaz, hazudik!" De még ezek sem tántorították el Gulyást attól, hogy ezzel a záróhazugsággal fejezze be gondolatmenetét: "És senki ezekben az esetekben nem szólal fel." Valójában a Jobbik képviselői nemcsak egyedüliként mindig a mentelmi jog felfüggesztésére szavaznak (mellesleg ebben a ciklusban még csak jobbikosok mentelmi jogát függesztették fel), hanem rendszeresen fel is szólalnak ekként:
Gulyás Gergely fenti hazugságai és a jobbikos bekiabálások itt tekinthetők meg:
(Kuruc.info)