Friss:

A beszédek után véget ért a rendezvény, lesz egy "utóbuli" (értsd: orgia), és a résztvevőknek felhívták a figyelmüket, hogy arra kell hazamenniük, amerről jöttek.
Göncz Kinga szerint a kormánynak is vonulnia kellene
Az Alkotmány utcában felszólalt Göncz Kinga szocialista európai parlamenti képviselő, aki azt mondta, hogy a magyar kormány tagjainak is vonulniuk kellene. Azt is mondta, "jó, hogy az Alkotmány utcába jöttünk, mert sok dolgunk lesz az alkotmánnyal".
Korábban: Megérkezett a menet a Kossuth térhez, az Alkotmány utcában felállított színpadhoz. Az Alkotmány utca-Kossuth tér találkozásánál felállított kordon egyik oldalán ellentüntetők skandálnak. "Mocskos buzik, mocskos zsidók!" - kiabálják a megfelelő rigmusokat rendőrsorfal előtt. A kordon másik oldalán áll a fartúrók színpada, ahol éppen beszédeket mondanak. A felvonulás számos résztvevője azonban nem a beszédeket hallgatja, hanem a kordon felé húzódott, és "Nácik, haza!" - kiabálja az itthon lévő magyaroknak.
Korábban írtuk: Több száz homárőr várakozik a Kossuth tér és az Alkotmány utca környékén, itt ér véget a felvonulás. A menet kezdete előtt felszólaló amerikai szónok egy újságírónak a vonulás közben azt mondta, egyetért azzal, hogy kell a biztonság, de szerinte szomorú látni, hogy ott van velük szemben a "sötétség" (ezzel az ellentüntetőkre utalt), és "nem tudják magukat megmutatni nekik".
Korábban írtuk: A köcsögmenet már az Arany János utcánál halad a Bajcsy-Zsilinszky úton. A hangulat teljesen békés. A rendőrségi elterelésnek köszönhetően a deviánsok alig érzékeltek valamit az Oktogonnál gyülekező ellentüntetőkből, csak néhány távoli "mocskos buzik" bekiabálást hallottak, ezért most sokan meglepve olvassák telefonjukon az ott zajló összecsapásokról szóló híreket - írja az Index. Bezzeg ha a magyarokat is így védenék a cigányterroristákról, milyen más világ lenne itt...







Korábban: Az ellentüntetők egy része a Király utcán vonulva most érte el a Deák téret. A mocskos buzik és a mocskos zsidók mellett felhangzik az Orbán takarodj is.
Korábban írtuk: A köcsögoltalmazásban részt vevő civil ruhás rendőrök is kaptak az ellentüntetők ellen bevetett paprikasprayből. Többen a kollégáik segítségével mossák a szemüket. A hazafiak a Blaha Lujza tér felé, a Nagykörúton elhagyhatják az Oktogont. A közel háromszáz fős, folyamatosan skandáló tömeget rendőrök kísérik.


Az Oktogonon volt egy kisebb összetűzés a tüntetők és a rendőrök között. A tüntetők elkezdtek üvegeket dobálni a buzivédőkkre, mire azok kiemeltek néhány embert a tömegből.
Egy-egy ilyen rohamban húsz-harminc rendőr hatol be a kordon mögé rendőrkutyákkal, és könnygázt is használnak.
A kamionokról a Kossuth-nótát és a Himnuszt játsszák. Nemzeti imádságunk tüllszoknyában és transzvesztita ruhákban történő meggyalázása javarészt külföldiek, köztük színesbőrű homokosok társaságában történik.

Korábban: A Jókai téren keresztül visszaterelik a menetet az Andrássyra. Így jobboldalról kikerülték a tüntetőket.
Korábban írtuk: A tüntetők egy része símaszkot vagy vegyvédelmi maszkot húzott, és több kisebb pukkanás is hallatszott, vélhetően petárdáktól, de jelentősebb konfliktus nem alakult ki az ellentüntetők és a rendőrök között az elmúlt percekben.
A körülbelül háromszáz fős tömeg az Oktogon és a körút Nyugati felé eső kereszteződése közötti részre szorult, itt jelenleg csak egy fagyis és egy virágbolt van nyitva.
Néhány tüntető átjutott a kordonon, de rendőrök sorfala miatt nem tudnak a menet közelébe jutni. Közben ugyanakkor a menet is leállt, és több ratyi kiabál a tüntetőkkel.
A rendőrök felszólították azokat, akik haza akarnak menni a felvonulásról, hogy vegyék le magukról a szivárványos kitűzőt, mert nem biztonságos azzal közlekedni.
Korábban írtuk: Egy Oktogon melletti mellékutcában vezetik a felvonulást a rendőrök - tudósít az Origó. Az Oktogonon összegyűlt ellentüntetők kordonok közé vannak szorítva (a két tábort egy villamosmegálló és több sornyi rohamrendőr választja el a Nagykörúton), így sajnos nem tudnak adni egy jó nyaklevest a perverzeknek, de legalább közölni tudják velük a véleményü(n)ket.


Korábban írtuk: Mivel az Oktogonnál nagyjából 250 tüntető várt a felvonulókra, az összecsapást elkerülendő, az egész buzifelvonulást elterelték az Andrássy útról a Csengery utca felé.
Ahogy a tüntetők megkapták a hírt az Oktogonnál, tömegesen megindultak a Nyugati tér felé, ahol rendőrkordon várta őket - tudósít a HVG. Az ellentüntetők most két kordon közé szorultak, miközben a ratyifelvonulás résztvevői a Csengery utcánál elfordultak, és az Andrássy úttól egy utcával a Nyugati tér felé, az Aradi utcában vonulnak.
Gumibotozás
Az ellendemonstrálók közül többen megpróbáltak a kettős kordonból kitörni a körút felé, ahol a több sorban felsorakozó rohamrendőrök gumibottal és paprika spray-vel verték őket vissza.
Korábban írtuk: A menetben haladó három kamion közül csak egyen szól a zene, az egyik szervező szerint elromlott a hangosítás (talán ráömlött valamire a vazelin) - jelenteti az Origó tudósítója, aki szerint úgy tűnik, hogy a jókedv erőltetett.
A menet nem sokkal fél öt után érte el a Kodály köröndöt. Az Index szerint a külföldi felvonulók többsége német és osztrák.
Korábban írtuk: Vonulnak a deviánsok, hatalmas a biztonsági készültség. A menetet legalább ötven biztonsági ember kíséri mindkét oldalon, elöl-hátul rendőrök veszik körbe a vonulókat, és minden mellékutca le van kordonozva.






Korábban írtuk: A rendőrség kitereli az ellentüntetőket az Oktogonról. Az Index tudósítója szerint a háromszáz fős tömeg - igen helyesen, tegyük hozzá - azt skandálja, hogy mocskos buzik és mocskos zsidók.
Közben elindult a repedtseggűek menete.
Korábban írtuk: Normalitáspártiak várják a buzikat, az aberráltak nagy része külföldi
Rögeszméiket ismételgetik a felszólaló buzik, az új alkotmány ellen is tiltakoznak, mert azt nem rájuk szabták. Az Index szerint sok a külföldi köztük, a Barikád "antifasiszta" hulladékokkal is találkozott.




Legalább 300-400 ellentüntető várakozik az Oktogonnál az Index tudósítója szerint. Az itt gyülekezők között lehet látni hatvannégy vármegyés pólós embereket, jobbikos és Árpád-sávos zászlókat.
Erős a rendőri jelenlét, rohamrendőrből is van legalább 50-70.
"Ők vonulhatnak"
Dúró Dóra és Novák Előd a rendezvény előtti sajtótájékoztatóján garázdaságnak nevezte a magamutogató vonulást. A két politikus mögött az Új Magyar Gárda formaruhájában álló gárdisták "Mások vonulhatnak" feliratú táblát tartottak, utalva az elmúlt évek hatósági kettős mércéjére - írja a Barikád.

Korábban írtuk: Nem tolonganak az aberráltak
A Hősök terénél, az Andrássy út elején gyülekeznek a vonulók, de az Origó tudósítója szerint nincs nagy tömeg (annak ellenére, hogy az Amnesty tucatjával szállította ide az anális kalandok reményében jelentkező külföldi betegeket), a résztvevők az első mellékutcáig tartó részen állnak.
Több tucat rendőrt és rendőrautót lehet látni. Három kisebb kamion van, amelyekre lufikat és transzparenseket szereltek.
Korábban írtuk: Kordont építenek a normalitáspártiak köré
Az Oktogonon lévő gyorsétterem előtt gyülekezik egy ellentüntetőkből álló 100-150 fős csoport. Többen érkeztek Árpád-sávos zászlókkal - jelenti az Origó.
A rendőrség kordont épít köréjük, hogy ne tudjanak rámenni az Andrássy útra, amikor megérkezik a buzik menete. Két rendőr azt mondta a lapnak, a kordont felépítik, és megakadályozzák, hogy egymás közelébe férjen a két csoport. Hozzátették, hogy a körút két oldalán van bejelentve ellentüntetés.
Közben tucatnyi rohamrendőr jelent meg az Oktogonon, egyre nagyobb a készültség. Néhány fiatal ellentüntető az Origó tudósítójának azt mondta, hogy csak énekelni jöttek, hogy köszöntsék a vonulókat. Azt mondták, provokációnak tartják az egész felvonulást, és elegük van belőle, hogy főműsoridőben bugyiba öltözött férfiakat kell nézniük a tévében. Szerintük az is sok, hogy évente egyszer van ez a vonulás. Egyikük megjegyezte, olyan sok a rendőr, hogy nem lesz semmilyen atrocitás, legfeljebb éneklés. Néhány tüntető egy táblát tart maga előtt, amelyre az van írva, újfajta bánásmód a melegeknek, és fölé van rajzolva egy hurok.
(Origó - Index - Barikád - HVG nyomán, kép: Origó, Index, Barikád)
Kapcsolódó: