Idén 15 országból közel 50 fős nemzetközi küldöttséggel vesz részt az Amnesty International a 2011. június 18-án megrendezendő budapesti "Meleg Méltóság Menetén".
A nemzetközi delegáció tagjai többek között Dániából, Németországból, Franciaországból, Hollandiából, Norvégiából, Csehországból, Lengyelországból, és Litvániából érkeznek. A küldöttség vezetője Nicolas Beger, az Amnesty International Európai Intézetek Irodájának igazgatója, aki a ratyimenet megnyitóján fog beszédet mondani.
Az Amnesty International több országból érkező népes küldöttsége felszólítja a magyar hatóságokat a "felvonulók szabad véleménynyilvánításához és békés gyülekezéséhez való jogának teljes körű biztosítására". Azt is követelik a magyar hatóságoktól, hogy léptessenek életbe megfelelő biztonsági intézkedéseket a részvevők védelme érdekében a film- és "kulturális" fesztivál más rendezvényei alatt is.
A "Meleg Méltóság Menetén" való részvétellel az Amnesty International nemzetközi delegációja támogatását szeretné kifejezni a magyarországi "LMBT közösség" felé, és "felhívja a figyelmet a hátrányos megkülönböztetés minden formája elleni fellépés, a tolerancia, az esélyegyenlőség, és a mindenkit megillető törvény előtti egyenlőség támogatásának fontosságára".
Az Amnesty International Magyarország irodája és aktivistái június 4-én felvonultak a pozsonyi "Pride"-on is, melynek szabad megtartását hazánk buzipárti vezetése hivatalosan is pártolta.
(HVG nyomán)