Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő és HVIM-vezér szombaton közölte, mentelmi jogáról nem mond le. A hatályos jogi szabályozás szerint a pénteken előállított Zagyva György Gyulával szemben jelenleg a szabálysértési eljárás nem folytatható. A Jobbik ugyanakkor leszögezte: Zagyva mint vármegyés volt jelen a rendezvényen, az esetet nem kívánják kommentálni.
Mint ismert, a rohamrendőrök tegnap előállították Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselőt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökét, valamint több társát. A Jobbik nem kívánta kommentálni az ügyet, mint mondták, Zagyva György Gyula a HVIM tagjaként volt a helyszínen.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a képviselőt és négy másik személyt rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt igazoltatták, majd állították elő péntek este. A közlemény szerint a BRFK munkatársai - ugyancsak este 8 és 10 óra között - további öt személyt is előállítottak a Sziget bejáratától; őket kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt.
(MTI, Origó nyomán Kuruc.info)