Hétfőn korán reggel Nyíregyháza külterületén két maszkos személy tört be egy családi házba. Amikor bent összetalálkoztak az ott lakó középkorú asszonnyal, ököllel bántalmazták és megpróbálták megkötözni. A nő ellenállt és segítségért kiáltott, mire a támadók elmenekültek.
A sértett telefonon értesítette fiát, aki egy szomszéddal közösen a tettesek után indult. Egyiküket utol is érték, és visszatartották a rendőrök érkezéséig.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság érkerti őrse rablás kísérletének megalapozott gyanújával vette őrizetbe a 19 éves helyi fiatalembert. A nyomozás során azonosították társát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. Őrizetbe vettek még egy 22 éves férfit, aki az eljárás adatai szerint a tippet adta az elkövetőknek.
(Szon)
Frissítés (17:12): Helyi olvasónk információi: Lakhelyemen (Nyíregyháza- Császárszállás) tegnap reggel 7 órakor az egyik utcában lévő családi házhoz betört két roma származású fiatal egyed!
Megvárták, amíg a családfő és a fia elmegy dolgozni, majd betörtek és az ott lévő 55 év körüli asszonyt megkötözték és összeverték! Sajnos, mivel a munkám más helyre szólít, ezért csak olyan információkat tudok, hogy az egyik romát (Kuruc.info: ne romázzunk, ha lehet... cigó, cigány, patkány, tetves, ork, korcs, géntemető, kannibál, finn, svéd, norvég stb.) elfogták, a másik elmenekült. Az asszonyt pedig orrtöréssel vitték kórházba.
Érdekes, egyik híradóban sem volt vezető hír, szemben a rasszista magyarokkal! (Kuruc.info: "nem az a hír, ha a kutya megharapja a postást – az, ha mindez fordítva történik." Na persze ez csak vicc volt - „jellemzi” a „magyar” sajtót, hogy rögtön megy a vinnyogás, ha valami büdös korcsra valaki csúnyán néz. Persze az, hogy 2009 közepe előtti pár év alatt 1300 fehéret nyomorítottak vagy gyilkoltak meg a cigányok, nem téma. Csak a „cigányvadászok” által lelőtt hat korcs témáját sulykolják...)