Egészen elképesztő, hogy a sünök milyen pofátlan módon védik a védhetetlent, azaz a cigánybűnözést. A Magyar Nemzet alább teljességében olvasható, tegnapi tiszaeszlári uzsoraügyes (előző, csak és kizárólag a rendőrségi tájékoztatás alapján írt MTI-átvételünk ITT)  anyagából kiderül, hogy megint a képünkbe hazudtak a sünök: nem csak hogy az elkövetők származását nem kötötték az orrunkra (szemben a más országokbeli gyakorlattal – lásd pl. EZT pár finn illetőségű példáért), hanem még az általuk elkövetett bűncselekmények nagyságát is, finoman szólva, kisebbíteni igyekeztek.

Apropó, tegnapi sajtó. Tudja-e a Kedves Olvasó, hogy a Nemzet által ilyen tisztességesen tárgyalt tiszaeszlári uzsoraügyre, ill. a cigány baltás gyilkosra a Népszabadság tegnapi száma hány szót pazarolt? Egyetlen egyet sem. Ja, természetesen a mai sem. Akkor talán ennyit a korrekt tájékoztatásról meg az „A tájékozottság magabiztossá tesz”-reklámszövegükről. Megint – valahogy mindig "elfelejtenek" hírt adni kis védenceik bűnözéséről. Persze, cigánysajnáltatásra megint volt terjedelmük – majdnem egy egész oldal. (Lásd az „A falu kertje őrök nélkül” és a „Mosógép és hűtőszekrény mellé nem járna segély” fél-fél oldalas(!) anyagukat.)

A Nemzet cikke, amely online csak és kizárólag nálunk olvasható, mivel saját szkennelésű:

Roma politikus uzsoragyanúban
Élelmiszer-uzsorást vettek őrizetbe Tiszaeszláron. A 38 éves férfi dupla áron adott különböző élelmiszereket rászorulóknak hitelbe — közölte tegnap az MTI-vel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. Lapunk a polgármesteri hivatalban azt a tájékoztatást kapta, hogy az elfogott férfi a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője. Fedor Rita, a megyei rendőrség szóvivője hivatalosan azt közölte, hogy a gyanúsított a rendelkezésre álló adatok szerint két tiszaeszlári lakosnak adott élelmiszereket több éven át, amelyekért később a bolti ár dupláját voltak kötelesek fizetni neki. Lapunk azonban helyi forrásból úgy értesült, hogy az ügynek nem két, hanem több tucat sértettje lehet.

Úgy tudjuk, hogy csaknem 40 személy bankkártyáját vagy valamilyen iratát találták meg az őrizetbe vett férfinál, aki kimutatást vezetett saját törvénybe ütköző tevékenységéről. Az sem kizárt, hogy a sértettek köre bővülhet. (Kuruc.info: közben meg a sünök csak két sértettről hazudoznak (és, ahogy a bevezetőben írtuk, a világért sem nevesítenék a bűnözők származását)... ez Pintér rendje, ennyire „akarnak” normális közbiztonságot, hogy módszeresen elhallgatják a cigányok tetteit. Még szerencse, hogy van egy-két „renitens”, amúgy fideszes nyomtatott sajtótermék [leginkább és elsősorban a Magyar Nemzet], amely a cigányos ügyeknek általában azért normálisabban utánajár – még sokszor egyenesen a pártjuk ellenében is...)

Rövid időn belül már a második helyi cigány kisebbségi önkormányzati vezető keveredik uzsoragyanúba. Ismeretes, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese a napokban tett büntetőfeljelentést, mert állítása szerint a kompolti kisebbségi testület tagjai az alig félmilliós évi állami normatív támogatásból élelmiszert vásároltak, és jelentős felárral adták el rászorulóknak hitelbe. Emellett állítólag 50-100 százalékos kamatra adtak kölcsönöket, autókat lízingeltek, és banki hiteleket vettek fel.