Az ITTENI cikkünkben már említettük, hogy a kizárólag központi adóbefizetésekből fenntartott „Magyar” Rádió, ill. TV reklámkampányba kezdett a nyíltan magyargyűlölő, többek között Kertész Ákos mellett kiálló Népszabadságban.

Nos, a hét minden napján(!) egy-egy harmadoldalas, színes hirdetés jelent meg a lapban; ma pl. a 14. oldalon; tegnap, ill. tegnapelőtt meg a 8.-on, ill. 10.-en. A legalábbis cigány/mozlim/kisebbség-témában összehasonlíthatatlanul korrektebb Magyar Hírlapban, ill. Nemzetben eközben egyetlen egy sem, a jobbikos médiumokról (pl. Barikád) nem is beszélve. Kíváncsiak vagyunk, mi vitte a „közszolgálati” vezetését, döntéshozóit arra, hogy csak és kizárólag balliberális lapokban hirdessen, azokat százmilliókkal(!) támogassa. Mivel érdemelte ki az a Népszabadság mindezt, amely, finoman szólva, nem élt rosszul a balliberális kormányok alatt (gyk. elhalmozták őket állami hirdetésekkel)?

Ne, ne higgyük azt, hogy mindez csak egyszeri eset. Kulturális kormányzatunk, és legfőképp a mi jó Szőcs Gézánk, közismert balliberális szimpátiájáról. Olyannyira közismert, hogy még az amúgy Fidesz-pártszócsőként működő Magyar Hírlap, ill. Nemzet is az utóbbi időben több szerkesztőségi vezércikkében támadta (egy példa ITT) vagy bírálta.

Arról a Szőcs Gézáról van szó, aki többek között Fliegauf Benedek magyargyalázó, cigányseggnyaló filmterveit is támogatja, sőt, a legújabb hírek szerint a nyíltan magyarellenes „szellemi műhelyekről” (mint pl. a PEN Klub – lásd pl. EZT) nem is beszélve. Mert mit kellett olvasnunk a tegnapi napilapokban (pontosabban: a Magyar Hírlapban, ill. a Népszabadságban)? Azt, hogy Szőcsék (a Nemzeti Erőforrás Minisztérium) nem kevesebb, mint 1,346 milliárdot(!) adnak a túlnyomórészt balliberálisokat, többek között a PEN-t támogató (nagyon-nagyon ajánljuk EZT és EZT a háttéranyagunkat) Nemzeti Kulturális Alapnak.

Az ezzel foglalkozó MH-cikk (eredeti, teljes ITT) legfontosabb megállapításai:

„A nyílt levél után pénzt utal a tárca … A Magyar Írószövetség, a Szépírók Társasága, a József Attila Kör, a Magyar Fotóművészek Szövetsége, a Magyar Színházi Társaság, a Műfordítók Egyesülete, a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület, a Magyar PEN Club, a Független Színházak Szövetsége, a Befogadó Színházak Társasága, a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, a Fiatal Írók Szövetsége és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, valamint a MAOE Irodalmi Tagozata írta alá azt a nyílt levelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek és Szőcs Géza kulturális államtitkárnak juttattak el tegnap. Mint ismert, a szaktárca, noha 2011. szeptember vége van, még nem juttatta el a művészeti szervezeteknek az idei működésükre hivatalosan megítélt összeget, bár a parlamentben L. Simon László, a kulturális és sajtóbizottság elnöke azonnali kérdésére Szőcs Géza államtitkár néhány napja azt válaszolta, hogy egy hónapon belül megkötik a megítélt támogatások kifizetését lehetővé tévő szerződéseket. … A nyílt levél közzététele után, szintén tegnap délután, a Nefmi lapunkhoz is eljuttatott közleményében azt írta: 1,346 milliárd forintot folyósít a Nemzeti Kulturális Alapnak a minisztérium költségvetéséből. … A közleményből nem derül ki, konkrétan mely szervezetek kapják meg a nekik már megítélt támogatást ebből az összegből. Megkerestük a Nefmit, ahol annyit közöltek: „Réthelyi miniszter intézkedése nyomán az írószervezetek panasza okafogyottá vált.” Az MTI-nek a minisztérium azt mondta, hogy azok a művészeti szervezetek és független színházak is hozzájuthatnak a támogatásokhoz, amelyek mostanság kifogásolták, hogy még nem kapták meg pénzüket.”
Kedves Olvasók! Biztos, hogy milliárdokkal kell pénzelni az ellenünk uszító penklubosokat, fliegaufbenedekeket?