A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben soha nem látott terhek érik a magyar embereket, addig a Fidesz 13 millió forintot költ a maga és szűk holdudvara operaházi szórakoztatására. Cinikus módon mindezt akkor teszi, amikor az új, csak a Fidesz által támogatott alkotmány élet belépésével és az ahhoz szabott törvények garmadájával emberek százezreit hozták katasztrofális anyagi és egzisztenciális helyzetbe. A Jobbik nem a demokráciát félti a Fidesztől, hanem az emberek megélhetését és az ország gazdasági függetlenségét óvja a kormány politikájától.
A nemzeti ellenzéknek nincs keresnivalója az ilyen és ehhez hasonló operaházi „rongyrázáson”, de végképp semmi helye az Operaház környékén tartandó tüntetésen a liberális anarchisták mellett. Ez utóbbi eseményen jelen lesz Gyurcsány Ferenc is, aki maga ugyanígy ünnepelt baráti körével, amíg hatalomban volt. Gyurcsány és szövetségesei mai tüntetése hiteltelen, hazug és képmutató, mert ő például 2007-ben az Operaháznál lényegében kijárási tilalmat rendelt el, így még az ellenük való tiltakozást sem engedte, és köztársaságellenes terroristaként kezelték és verték szét a tüntetőket.
A Jobbik továbbra is a magyar emberekért dolgozik, és minden lehetséges eszközzel azon fáradozik, hogy megakadályozza a társadalmi, szociális és gazdasági katasztrófát. Ennek módja azonban nem a köztársaság eszméje és a demokrácia melletti álságos tüntetés azokkal, akik korábban lábbal tiporták a demokratikus jogokat. A Jobbik így nem vesz részt ma egyik rendezvényen sem, beleértve az ellentüntetést is, amely azt a látszatot kelthetné, hogy a magyar családok megélhetését veszélybe sodró Orbán-kormánnyal vállalnánk közösséget - írja közleményében Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője.