Az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz a Magyar Fejlesztési Bank:
A Blikk című magyarországi napilap 2012. január 3-ai számának 5. oldalán, illetve a honlapján is megjelent, „20 milliós jutalom állami cégvezetőknek” című cikkben az a tényállítás szerepel, hogy Baranyay László, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója 19,2 millió forint jutalmat vett fel 2011-ben. A jutalomra vonatkozó állítást a lap január 4-ei számának 4. oldalán megismétli, „pulykapénz” titulussal.
A lap mindezt annak ellenére teszi, hogy a Blikk újságírójának érdeklődésére az MFB 2011. december 27-én hivatalos levélben is tudatta a szerkesztőséggel: Baranyay László elnök-vezérigazgató egyetlen forint jutalmat sem kapott.
Tekintve, hogy a Blikk tudatos hazugságát számos más médium is átvette, az MFB ezúton is közli: Baranyay László elnök-vezérigazgató 2011-ben nem kapott jutalmat.
Minden létező sajtós és általános emberi erkölcsi norma ilyen mértékű semmibe vétele ellen csak a nyilvánosság erejével lehet föllépni. Az MFB kéri a hazug hírt másodkézből továbbadó médiumokat, hogy önbecsülésből és olvasóik iránti tiszteletből is igazítsák helyre a hazugságot.
Budapest, 2012. január 4.
MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Frissítés: A Magyar Posta Zrt. szóvivője szerint valótlanul állította egy napilap kedden, hogy Geszti László, a Magyar Posta vezérigazgatója 19,2 millió forint extra pénzt vehet fel. A prémiumokról a Blikk számolt be, állításait az MFB és a BKK is cáfolta.
Szerdahelyi Kinga sajtószóvivőnek az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a vezérigazgató egyetlen forint prémiumot sem vett fel, emellett költségtérítést sem igényelt. Mint olvasható: Geszti László külföldi útjait maga fizeti, saját autóját és mobiltelefonját használja és fizeti.
A Blikk arról írt, hogy több állami cégvezető munkáját is 20 millió forint körüli prémiummal hálálta meg munkáltatójuk. A Magyar Fejlesztési Bank szerint elnök-vezérigazgatójuk, Baranyay László egyáltalán nem kapott 2011-ben jutalmat, ezzel cáfolták a Blikk korábban megjelent állításait. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint valótlanul jelent meg, hogy Vitézy Dávid, a társaság vezérigazgatója 7,6 millió forint jutalmat kapott. A Blikk a BKK közleményének kiadását követően azt közölte az MTI-vel: a lap nem azt állította, hogy a vezérigazgató megkapta a prémiumot, "mindössze annyit: szerződése értelmében ennyi jár neki".
Frissítés2: A Blikk azzal védekezik, hogy nem azt írták, hogy fel is vették a pénzt, csak azt, hogy annyit kapnak...  Alább a magyarázkodás:
Cáfolják, amit nem állítottunk
A Magyar Fejlesztési Bank, a Budapesti Közlekedési Központ és a Magyar Posta is közleményben cáfolta lapunk cikkét, amelyben hét állami vállalat vezetőjének év végi jutalmazásáról írunk.
Az MFB közleményében egyenesen „tudatos hazugságnak" tekinti azt a „tényállítást" amelyben: „Baranyay László, az MFB elnök-vezérigazgatója 19,2 millió forint jutalmat vett fel 2011-ben."
Az igazság azonban az, hogy a Blikk nem állította, hogy az elnök-vezérigazgató felvette volna ezt a pénzt. Az írtuk, hogy az igazgató havi 2 millió forintos fizetése mellett 23 milliót kap + 19,2 millió forint prémiumként jár neki. Az MFB után a BKK is közleményben reagált cikkünkre, azt írták: „Az elmúlt napok sajtóhíreiben valótlanul jelent meg, hogy Vitézy Dávid, a társaság vezérigazgatója 7,6 millió forint jutalmat kapott."
A valóság azonban ebben az esetben is az, hogy a Blikk cikkében nem állította azt, hogy Vitézy Dávid megkapta volna 7,6 millió forintos prémiumát, mindössze annyit: szerződése értelmében ennyi jár neki.
A Magyar Posta is az MTI-n keresztül reagált cikkünkre. Ők azt írták, hogy „Geszti László vezérigazgató egyetlen forint prémiumot sem vett fel, emellett költségtérítést sem igényelt." Ezt azonban cikkünk nem is állította, azt írtuk, hogy a postavezérnek is 19,2 millió forintos jutalom jár. A BKK-közleményt követően lapunk levelet írt a társaságnak, amelyben felhívtuk figyelmüket a cikkben közöltekre. Válaszlevelükben elismerték, hogy nem a cikkben állítottakkal, hanem a cikkünk nyomán megjelent valótlan hírekre reagáltak, ahol már kész tényként közlik a prémiumok kifizetését.