Január 19-én reggel fél 8-ra megtelt a Városháza tér, és több száz civil, jobbikos és gárdista fogadta a székesfehérvári polgármesteri hivatal előtt a polgármestert és a fehérvári önkormányzati képviselőket, hogy kifejezzék tiltakozásukat a Székesfehérvárra tervezett "Roma Kulturális Központ" létrehozása ellen.

A közgyűlés első napirendként tárgyalta a központ ügyét, és az ellenállás hatására úgy döntött, nem adja át a cigányoknak a bőrgyár épületét.

Képek: Fejér Megyei Hírlap
A tüntetés szervezői köszönik a részvételt és a kitartást minden nemzettestvérünknek, s megállapítják: az összefogásnak és az utcai megmozdulásnak köszönhetően győztünk!
Részletek dr. Mező Balázs székesfehérvári Jobbik-elnök beszédéből:

Visszavonulót fújt a cigányimádó
Korábban írtuk: Meghátráltak a cigány központosok - de ahhoz már nem voltak eléggé férfiak, hogy elismerjék, hogy a Jobbiknak és portálunknak köszönhető a város javára váló 180 fokos fordulat. Sőt azt hazudják, hogy csak alaptalan híresztelésről van szó, ők nem is akarnak cigány központot. Sőt.
Hazugságuk kétszeresen is cáfolható: egyrészt azáltal, hogy cikkünk alján megtalálható a határozattervezet, mert egyértelműen azt mondja ki, hogy Cser-Palkovicsék azt javasolják, hogy kapják meg a cigányok az épületet, másrészt pedig azzal, hogy a közleményüket hírül adó Fehérvár24 nevű híroldal cikkírója maga is megjegyzi, hogy a fideszesek utólag módosították ebbe az irányba a határozati javaslatukat.
Az történt ugyanis, hogy Cser-Palkovics ma délután villámgyorsan egy másik határozati javaslatot adott ki belső körben, amely az első tervekhez képest éppen ellentétes, és nem támogatja az épület átadását a cigányoknak. A gazdasági bizottság tegnap 8:6 arányban támogatta a javaslatot, tehát a polgármester állításával ellentétben biztos, hogy át akarták vinni a tervet, éppen ezért szerepelt a napirendi pontok között a közgyűlésen is.
Megkérdeztük a szervezőket, megtartják-e ennek fényében is a tüntetést. Árgyelán János, a párt Fejér megyei elnöke azt válaszolta, mivel arról nem hallották, hogy lekerült volna napirendről, sőt a polgármester határozottan kijelentette, hogy tárgyalják az előterjesztést, a tüntetést megtartják, hiszen a végleges döntés a holnapi közgyűlésen fog megszületni. Úgy gondolják, ha leveszik a nyomást róluk, akkor egy éjszaka alatt ugyanúgy visszafordulhat a polgármester álláspontja, ahogyan a tegnap délutáni "igen"-ből mára hirtelen "nem" lett.
Alább olvasható a fideszes polgármester hazug közleményét hírül adó hír:
Székesfehérvár továbbra is a Királyok városa, jelentette ki közleményében a fehérvári önkormányzat.
Az önkormányzat cáfolja a bőrgyárról megjelent híreket.
"A mai nap során hevenyészett plakátokon és kétes hírű internetes portálokon arról olvashattak a székesfehérváriak, hogy az évek óta használaton kívül álló egykori Bőrgyár hasznosítására született kormányzati elképzelések eredményeként városunk hamarosan a „bűnözés melegágyává” válik" - kezdi közleményét a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja.
Megítélésük szerint a híresztelések mögött a Jobbik és a Magyar Gárda áll. A közleményt kiadók szerint a jobbikosok azt állítják, hogy döntés született egy roma központ létrehozásáról Székesfehérváron, amit csütörtöki ülésén a város önkormányzata az érintett bőrgyári ingatlan ingyenes átadásával támogat.
A ma kiadott közleményben határozottan leszögezik, hogy a csütörtöki közgyűlés ugyan tárgyalja az ügyet, de az előterjesztő Cser-Palkovics András polgármester olyan javaslatot tesz a városatyák elé, ami alapján az ingatlan ingyenes átadását a testület el fogja utasítani, ugyanis az átadásról a nemzeti vagyon hasznosításáról szóló jogszabályok nem adnak lehetőséget.
"A törvények ismerői számára a döntés nem okoz meglepetést, így minden ezzel ellenkező híresztelés nem más, mint a Teleki Gimnáziummal kapcsolatos ügyhöz hasonló alaptalan politikai hangulatkeltés. Az Önkormányzat sajnálatát fejezi ki, hogy a Jobbik és holdudvara újabb, hamis információkon alapuló híreszteléssel kelti rossz hírét Székesfehérvár városának, anélkül, hogy a Teleki-ügy miatt elnézést kért volna." - zárja közleményét Székesfehérvár Önkormányzata.
Az biztos, hogy a korábbi, bizottság előtt tárgyalt javaslatot az előterjesztő polgármester eszerint módosította: a székesfehérvári 5528 hrsz-ú ingatlan (bőrgyár - a szerk.) Roma Kulturális Központ hasznosítására vonatkozó javaslatot nem támogatja.
Korábban írtuk: "Ne hagyjuk, hogy Székesfehérvár a cigányok fővárosa legyen!" - Villámtüntetés holnap
Alább olvasható a Jobbik Fejér megyei elnökének felhívása:
Székesfehérvár, az egyik legnagyobb múltú, legtöbb szakrális magyar emléket őrző város hamarosan a „Királyok városa” cím helyett a „Cigányok városa” megjelölést veheti fel a neve mellé.
A város 2012. január 19-i közgyűlésén, élén Cser-Palkovics András polgármesterrel, dönt arról, hogy milyen szerepet szán a jövőben a fideszes többség az egyik legnagyobb, több, mint 8000 m2-es belvárosi ingatlannak. Több éve megy a vita arról, hogy a városban szükség lenne egy kulturális központ létrehozására az ún. Bőrgyár területén, ám a magyar kultúrára, történelemre, művészetre mindig kevés pénz jut. Persze a feneketlen kútként működő romastratégiára, az integrálódni képtelen cigányságnak elfogadtatására még a legnagyobb válság közepén is mindig milliós-milliárdos támogatás dukál. Ebbe a sorba illik bele az az ötlet is, amely alapján a székesfehérvári közgyűlés egy, az Országos Cigány Önkormányzat által létesítendő Országos Roma Kulturális Központ létrehozását tervezi elfogadni a Bőrgyár területén. A város a cigányintegráció erőltetése érdekében egy több száz milliós ingatlant adna át ingyen az Országos Roma Önkormányzat részére, a város szívében, „a roma kultúra kincseinek összegyűjtése és hozzáférhetővé tétele” céljából. Természetesen roma „testvéreink” mindehhez horribilis összegű pályázati pénzt is kapnának, hogy „európai színvonalú, a roma kultúrának otthont adó létesítményt” tudjanak működtetni, ahova ezrével érkezhetnének a cigányok egy-egy rendezvényre.
A cél nyilvánvalóan Székesfehérvár elcigányosítása. A Jobbik nevében felháborítónak és arcátlannak találjuk azt a gyakorlatot, hogy nincs pénz a magyar kultúrára, oktatásra, sorra vonják össze és zárják be az eddig is könyöralamizsnából működő magyar kulturális és oktatási intézményeket nemcsak Székesfehérváron, de egész Fejér megyében és az országban, de a cigány kultúrára mindig jut támogatás, ami önmagában is nehezen értelmezhető fogalom. A cigányság többségére jellemző életmód miatt talán lopott mobiltelefonokból, órákból, pénztárcából, esetleg szamurájkardokból terveznek kiállításokat szervezni?
Székesfehérvár városában az utóbbi időben drasztikusan megnövekedett a betörések, erőszakos és garázda típusú bűncselekmények száma, amelyek jellemzően a cigány életmód velejárói, és amelyek száma a cigányság arányának növekedésével egyenes arányban nő. Így teszi a „nem létező” cigánybűnözés egyre élhetetlenebbé Székesfehérvár városát. A sétálóutca telefon- és parfümárusai a zsebtolvajlásra rendezkedtek be, ezért sokan már szándékosan elkerülik a történelmi belvárost. Ha ehhez hozzájön még egy cigány központ is, ezzel megnő a városba érkező cigányok száma, és így nyilvánvalóan ezen bűncselekményeknek száma is az egekbe szökik, megbénítva ezzel a város normális életét.
A nemzetinek csúfolt, valójában liberális, a nemzetről lemondó Fidesz így tervez a „Királyok városából” „Cigányok városát” csinálni. Annak érdekében, hogy megállítsuk ezt a folyamatot, a Jobbik Székesfehérvári Alapszervezete csatlakozik a civilek által is támogatott villámtünetéshez csütörtökön, január 19-én reggel 7.30-kor, a székesfehérvári Városháza előtt! A felhíváshoz az Új Magyar Gárda is csatlakozott.
Legyünk ott minél többen! Ne hagyjuk, hogy Székesfehérvár a cigányok fővárosa legyen!
Szebb jövőt!
Árgyelán János
Jobbik Fejér megyei és hantosi elnök
Fejér Megyei Közgyűlés, Jobbik-frakcióvezető
Dokumentumok:



(Kuruc.info)