Gyurcsány Ferencnek semmi keresnivalója nincs Miskolcon, ezért a Fidesz felszólítja, hogy "ő és álbaloldali milliárdos bandája azonnal hagyja el a várost" - mondta Sebestyén László országgyűlési képviselő, a Fidesz miskolci elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
A fideszes politikus úgy fogalmazott: nincs szükség a békés miskolciak nyugalmának megzavarására. Lehet, hogy Budapesten még néhányan vevők a pojácaságra, de Miskolc nem az a hely, ahol a gyenge színészi teljesítménnyel el lehetne kápráztatni bárkit is.
A Jobbik tegnap vetette fel ugyanezt (erről a szól a HírTV alábbi összeállítása), bejelentve, hogy követelni fogják a szemkilövető nemkívánatos személlyé nyilvánítását. Hamarosan kiderül tehát, hogy a Fidesz csak szavakban tenné ki Gyurcsányt a városból, vagy lépni is hajlandók az ügyben.
Frissítés: A Fidesz ismét bebizonyította, csak a média kedvéért pofozkodik a balliberális politikus kaszttal, miközben kínosan ügyel arra, hogy semminek - legfőképp a saját kijelentéseinek - ne legyen kézzelfogható következménye.
Ennek tudható be az is, hogy miközben ma Sebestyén László (Fidesz) országgyűlési képviselő felszólította Gyurcsányt, hagyja el Miskolcot, Kriza Ákos (Fidesz) helyi polgármester arról tájékoztatta a Jobbikot, hogy nem támogatja a párt tegnap bejelentett kezdeményezését, ami arra irányult, hogy hívjanak össze rendkívüli közgyűlést, amely határozatban jelenti ki: Gyurcsány Ferenc nem kívánatos személy a város területén.
Rendkívüli testületi ülést a képviselők minimum egynegyedének kezdeményezésére lehet összehívni. Mivel Miskolcon a közgyűlés 28 tagú, így a Jobbiknak összesen 7 képviselő aláírására lett volna szüksége, ezért a nemzetiek négy kormánypárti képviselő támogatását kérték a Fidesz-KDNP-től. Nem kapták meg - tudtuk meg Jakab Péter önkormányzati képviselőtől.
(Kuruc.info - MTI nyomán)