Hétfőn a miskolci Avas lakótelep egy panellakásába költözött három napra Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció néhány képviselője, hogy elmondásuk szerint tapasztalatokat gyűjtsenek az avasi emberek mindennapjairól. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki Miskolc-szerte – mondta Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője a párt keddi sajtótájékoztatóján.
A politikus rossz álomnak nevezte a hívatlan vendégek betolakodását, akiknek valódi jogállamban már rég önfenntartó börtönben kellene ülniük. A Fidesz mulasztása, hogy a „Gyurcsány-féle futóbolondok” ehelyett nyíltan provokálhatják a miskolciakat, bízva abban, hogy sikerül botrányt kreálva hírnevet csinálniuk maguknak. Eközben nem veszik észre, hogy az, ami számukra csupán egy jó buli, az a miskolciaknak hatalmas tragédia. Szegedi álszent magatartásnak nevezte, hogy a milliárdos Gyurcsány budai villájából azért érkezik Miskolcra, hogy fűtetlen lakásokból, éhező nyugdíjasokból és kilakoltatás előtt álló tisztességes emberekből csináljon showműsort, majd megmondja, hogyan kell megoldani azokat a problémákat, amiket ők idéztek elő.
„Ez az ember annyi rosszat okozott már Miskolcnak, hogy semmi keresnivalója nincs itt” – hangsúlyozta a frakcióvezető, aki bejelentette, a Jobbik frakciója rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi azzal a céllal, hogy Ivád önkormányzatának példáját követve a képviselő-testület nyilvánítsa Gyurcsány Ferencet persona non grata-nak, azaz nemkívánatos személynek Miskolc területén.
A Jobbik önkormányzati képviselője, Jakab Péter értetlenségének adott hangot, miért akkor jön Gyurcsány a borsodi megyeszékhelyre, amikor az „MSZP féregnyúlványának” az elnöke. A politikus szerencsésebbnek tartotta volna, ha miniszterelnökként törekedett volna hasonló tapasztalatgyűjtésre, akkor azonban Gyurcsány tétlenül nézte végig Miskolc elcigányosítását. „Ezek után nyilvánvaló, hogy az exkormányfő nem az avasiak problémáira kíváncsi, hanem arra, mennyire érzik magukat otthonosan az általa pátyolgatott fészekrakók az új panelkörnyezetben. Jakab ezek után megjegyezte, „jobb, ha Gyurcsány Ferenc csomagol, és barátaival együtt a kertek alatt elhagyja a várost.”
(Kuruc.info)