Előre le kívánjuk szögezni: nem kívánjuk kétségbe vonni azt, hogy bármely népnek joga van halottait gyászolni. Továbbá jelen írásunkkal nem a holokauszt megtörtént vagy meg nem történt eseményeit kívánjuk bizonyítani, ez legyen a történészek, a szakemberek és az objektív történelemkutatás feladata.

Amellett viszont nem mehetünk el szó nélkül, hogy Székesfehérváron március második hetében egy holokauszt-kiállításnak álcázott marhavagonban nyíltan magyarellenes propaganda folyik. A kiállításnak nehezen nevezhető, néhány képből álló, roadshow-szerűen berendezett vasúti járműben pedig a szervező szájából olyan mondatok hangzottak el, amik miatt joggal érezzük magunkat megalázva, és amik igen komoly történelmi tévedéseket tartalmaznak.

Olyan aljas hazugságokat hallhattak a vagonba látogatók, minthogy: a magyarok végezték az egész deportálást, a németek csak egy 200 főből álló Sonderkommandót küldtek, valamint a magyar intézmények, helyhatóságok a németek részéről elvárt buzgóságot is túlteljesítve, rekordidő, pontosan 56 nap alatt deportálták a zsidókat, és hogy az egész deportálást, a vagonokat, vonat-szerelvényeket a csendőrök kísérték és vitték egészen a koncentrációs táborokig. Azonban tudjuk, hogy Magyarország 1944 márciusában a német megszállást követően elveszítette szuverenitását, ezért a magyar hatóságokat nem terhelheti olyan mértékű felelősség, mint a megszálló erőket. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a kormányzó – többek között – az antiszemitának bélyegzett magyar társadalom nyomására állította le a deportálásokat.
A bűnös magyar karhatalom szemléltetésére még egy korabeli csendőregyenruhát is kiállítottak kakastollas sapkával és puskával, a bejárat, illetve a felvezető lépcső mellé, mely egyenruhára a Szent Koronát ábrázoló gombok vannak felvarrva, a történelmi hűség kedvéért fekete műanyagból. Sőt azt is megtudhattuk az előadó hölgytől, hogy Magyarországról már 1941-ben megkezdődött a zsidók kitelepítése.

A hétfő délelőtti megnyitóra kb. 200 fő diákot vezényeltek ki az Arany János Szakiskolából és a Vasvári Pál Gimnáziumból. Az előadás lényege és fő mondanivalója végig az volt, hogy mi, magyarok, beleértve a jelenlévő 14-15 éves fiatalokat is, szégyelljük magunkat, amiért ilyen kollektív bűnös nép vagyunk.
Megítélésünk szerint aljas és alattomos dolog zsidó emberek halálát felhasználni arra, hogy tizenéves ifjak agyát hazugságokkal mossák, személyesen is felelőssé téve őket a II. világháború történéseiért. Tiltakozunk az ellen, hogy egy marhavagont a magyarság megalázására, félrevezető tájékoztatására, hamis propaganda keltésére használjanak fel. Ez nemcsak felháborító, hanem méltatlan is mind a holokauszt, mind a II. világháborúban elhunyt összes áldozat emlékéhez.
Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke
Dr. Mező Balázs, a Jobbik székesfehérvári elnöke
(Kuruc.info)