Vezető pozícióra tör az élelmiszer-kiskereskedelemben a CBA-csoport, amely a "magyar tulajdonú vállalkozásokat helyzetbe hozó" Orbán-kormány egyik kedvezményezettje lehet. Az idén 20 éves CBA-csoport az ünnepélyes évfordulót egy baloldalhoz inkább köthető médiaszemélyiséggel celebrálná - írja a HVG.

Baldauf László Orbán Viktorral
Az eddig inkább a balliberális oldalon jeleskedő, magyarellenes politikai kampányok tanácsadójaként is közreműködő dalszövegíró és reklámszakember vezényli az ellenkező oldalhoz köztudottan szorosan kötődő CBA kiskereskedelmi hálózat létrehozásának huszadik évfordulójához kapcsolódó „parádét”. Baldauf László, a CBA-csoport vezetője egyértelműen fogalmazott ezzel kapcsolatban: „feltett szándékunk, hogy a rendkívüli képességekkel bíró szakembert a mi oldalunkra csábítsuk”. Szerinte jó úton járnak ahhoz, hogy teljessé tegyék azt, ami a Nemzeti vágta átadásával Geszti és a CBA-ban üzlettárs Lázár testvérek között elkezdődött.
Az elnök felsőfokon beszélt a „médiaszemélyiségről”, aki szerinte „ha Amerikában született volna, már rég világsztár lenne” (szerintünk viszont ha egyszer is mert volna amerikaiként az amerikaiak ellen kampányolni, utáne megnézhette volna magát – a szerk.). Baldauf a sajtótájékoztatóját egyébként a „Hajrá, Magyarország, hajrá, CBA” szófordulattal zárta.
(HVG nyomán)
Kapcsolódó: