A Bajnokok Ligája fináléjában a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnost Podgoricával, a KEK-döntőben pedig a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria a dán Viborggal küzd az első helyért. Ez óriási siker, minden magyar sportbarát büszke lehet a kézilabdás lányokra, és minden magyar sportszerető ember izgalommal várja a mérkőzéseket.
Sajnos a női kézilabda nemzetközi kupadöntőket a magyar emberek 80 százaléka nem láthatja. A probléma nem új keletű, hiszen ugyanez a helyzet már több éve fennáll a nemzetközi kézilabda-mérkőzések és egyes BL-meccsek esetében is.
A kialakult helyzetért a fő felelősség a kormányt terheli, akinek a kétharmad birtokában minden lehetősége adott a probléma megoldására, ám mégsem tett semmit.
A kormány felelőssége, hogy a magyar sportdiplomácia súlytalan, mert a sportirányítást államtitkári szinten kezeli. Sőt a legtöbb lényeges irányítási elemet a Fidesz hatalomkoncentrációjának köszönhetően még az államtitkárságtól is elvették, és átadták a szintén Fidesz-irányítás alatt álló MOB-nak. Ennek a súlytalan sportdiplomáciának köszönhető, hogy az EHF megbünteti az egyik magyar csapatot, mert szurkolói a meccsek előtt el merik énekelni a Himnuszt. Ugyanakkor az már nem érdekli a nemzetközi szövetséget, hogy mennyien láthatják Magyarországon a nemzetközi kupadöntőket, ahol a kézilabda-nagyhatalomnak számító Magyarország két csapata is érdekelt.
A kormány felelőssége, hogy van egy médiatörvény, amely pontosan rendelkezik az ilyen esetekről. Ennek a törvénynek sem tud érvényt szerezni a kormány, pedig a Fidesz hatalomkoncentrációjának köszönhetően az ő irányítása alatt áll a Médiatanács is. Ennek feladata lenne betartatni a törvényt.
A kormány felelőssége, hogy a közpénzekből finanszírozott MTVA, amely a közszolgálatiság jegyében szintén fideszes irányítás alatt áll, és amely 2 milliárd forintot költ egy senki által nem nézett sorozatra, pénzszűkére hivatkozva a közvetítési jogokról már nem tud megállapodni. A Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli, hozzák nyilvánosságra, hogy milyen összeg volt, melyet az MTVA nem volt hajlandó kifizetni a közvetítési jogokért a jelenlegi jogtulajdonosnak.
Kijelenthető: a kormányt csak az érdekli, hogy az emberek rendesen fizessék az általuk kitalált különböző adókat. Az emberek mindennapjainak szinte már nincs olyan pillanata, amit a Fidesz ne adóztatna meg, hiszen lassan már a levegővételért is adót kell fizetni. Ám amikor az embereknek rövid időre lehetőségük lenne a sárgacsekkek nyomasztó világából kiszakadni és egy-egy magyar sportsikernek örülni, akkor a Fidesz-kormány már nem dolgozik olyan hatékonyan, mint amikor újabb és újabb megszorításokat talál ki - írja közleményében Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik Sportkabinetének elnöke.