Aláírást gyűjtenek ajkai szülők az ellen tiltakozva, hogy az önkormányzat a Hit Gyülekezetének adná át két középiskoláját. A szülők mintegy húszfős csoportja pénteken a helyi Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény előtt tartott békés megmozduláson azt is bejelentette: jövő kedden a petíciót aláírókkal újból demonstrálnak az önkormányzat terve ellen.

Schwartz
Schwartz Béla (MSZP) ajkai polgármester szerdán azt közölte: a képviselő-testület keddi ülésén előzetes állásfoglalást hozott, amely szerint ha az alkalmazotti közösségek többsége támogatja, akkor az Ajkai Szakképző Iskola, valamint a Bródy Imre gimnázium üzemeltetését a Hit Gyülekezetének adnák át. Schwartz  azt hazudta, hogy ez gazdasági kérdés, hiszen az egyház az állami normatíva 1,9-szeresét kapja meg a működtetéshez, s ez négyszázmillió forint pluszpénzt jelent a városnak a két intézmény fenntartásához.
Pénteken több szülő annak a véleményének adott hangot, nem lát garanciát arra, hogy minden tanuló szabadon gyakorolhatja majd a vallását. Szerintük ez alkotmányossági aggályokat is felvet, mivel a város középiskolai diákjainak körülbelül 80 százaléka tanul ezekben az intézményekben. Többen tervezik átíratni gyermeküket másik intézménybe, de ez már csak más városban - Veszprémben vagy Pápán - lehetséges.
Csipszer Mónika, a szülői munkaközösség tagja, az egyik szervező az egybegyűltek előtt azt mondta: két napja hallották a hírt szülőktől, de hivatalosan senki nem tájékoztatta erről őket. Információi szerint négy közösség gyűjt aláírást, és Őrizzük meg az ajkai középiskolákat! címmel a Facebookon is mozgalmat indítottak. Elmondta, hogy az interneten már több mint kétszázan támogatták a két napja indított kezdeményezésüket, és a petíciót is már több mint 400 szülő írta alá. A két középiskolába összesen csaknem ezerötszáz diák jár.
Paksi Zoltán, a gimnázium egyik tanára szerint Ajka és térsége teljes közoktatását lefedné a Hit Gyülekezete, s ezzel megszűnne a szabad iskolaválasztás lehetősége. Mint mondta, azzal semmi probléma nincsen, hogy egyházak működtessenek oktatási intézményeket, de szerinte a destruktív szekta Ajkán kialakulni látszó kizárólagossága "sérti a lelkiismereti szabadság elvét".
(MTI nyomán)
Frissítés: A Jobbik minden eszközzel harcol a Hajdú-Biharban is gátlástalanul terjeszkedő a Hit Gyülekezete ellen
A Fidesz kiengedte a szellemet a palackból azzal, hogy (a KDNP hathatós közreműködésével) történelmi egyházi szintre emelte a Hit Gyülekezetét, hazánk legnagyobb destruktív szektáját. Azóta egyre gátlástalanabb módon terjeszkedik a cionista szekta: „iskolalenyúlásokkal” találkozunk országszerte, a héten került nyilvánosságra, hogy Hajdúsámsonban és Ajkán is rátennék a kezüket az oktatási intézményekre.
Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor főtanácsadójának alapítványa országos élelmiszerosztó akcióján is ez a szekta működött közre, annak ellenére, hogy Hajdúbagoson például a református egyház és polgármesteri hivatal is segített volna. Ám Hegedűsék őket nem keresték meg, így hitgyülekezetes pólóban osztogatták a csirkéket a rászorulóknak.
A hajdúsámsoni iskolába 1250, az óvodába csaknem 600 gyerek jár, ehhez képest csak 55, illetve 14 olyan szülői nyilatkozat született, amely támogatja az intézmények átadását a Hit Gyülekezetének. A felháborodott szülők a Jobbikhoz fordultak kétségbeesésükben. A többség kérésének eleget téve a Jobbik felszólítja a polgármestert, hogy álljon el az iskola átadásának szándékától, még akkor is, ha ez jól jövedelmezne neki.
Álságos a hajdúsámsoni Fidesz tiltakozása ez ügyben, hiszen az ő pártjuk és kormányuk emelte a történelmi egyházak szintjére a szektát. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke az álkeresztény gyülekezet által létrehozott debreceni Huszár Gál Gimnázium és Általános Iskola megnyitóján a Debreceni Református Gimnázium XVI. századi megalapításához hasonlította a tanintézmény létrejöttét, magát a gyülekezetet pedig a kálvinistákhoz.
A Jobbik minden szinten tiltakozik a Hit Gyülekezete további térnyerése ellen, és minden törvényes eszközt bevet azért, hogy ne kaparintson meg újabb iskolákat, óvodákat a romboló szekta. Országos felvilágosító kampányt indítunk, hogy bemutassuk az embereknek a szervezet valódi arcát. A Jobbik kormányra kerülése esetén a Hit Gyülekezete azonnal kikerül a történelmi egyházak sorából, semmilyen állami támogatásban nem fog részesülni és kezdeményezni fogjuk a működésének felülvizsgálatát.
Kulcsár Gergely és Rubi Gergely, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselői
Kapcsolódó: