A Jobbik Magyarországért Mozgalom teljességgel elfogadhatatlannak tartja, hogy a Hit Gyülekezete nevű szélsőségesen magyarellenes, cionista szekta oktatási intézményeket vegyen át.
Tegnap derült fény arra, hogy Hajdúsámson független polgármestere az említett szektának játszaná át a település oktatási intézményeit, az általános iskolát és az óvodát, melyről már szándéknyilatkozat is született.
Ugyancsak tegnap kaptuk azokat az információkat, mely szerint Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere az Ajkai Szakképző Iskola, valamint a Bródy Imre Gimnázium és Szakközépiskola üzemeltetését is a Hit Gyülekezete számára adná át. A Bercsényi és a Bánki szakképző intézmények összevonásával létrejött Ajkai Szakképző Iskola esetében az ajkai képviselő-testület május 8-ai ülésén már vizsgálta is az átadás lehetőségét.
Szégyen, hogy a Hit Gyülekezete, mely a fővárosban akkreditált főiskolával is rendelkezik, eddig is több helyen, így Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Nyíregyházán és Salgótarjánban működtethetett általános iskolát. Elgondolkodtató, hogy az 1979-ben indult 5 fős imacsoport, mely csak 1989-ban lett elismert vallásfelekezet, honnan szerezte minderre a pénzt.
A szekta rendszeresen uszít a magyarság ellen, összejöveteleiken egy idegen nemzetet „istenítenek”, a tagokat pedig súlyos anyagi tehervállalásokra kényszerítik, melyből a gyülekezet és a vezetők személyes vagyona gyarapszik.
Sajnálatos, hogy a Hit Gyülekezete és Schwartz Béla szocialista polgármester arra a törvényadta lehetőségre hivatkozhat, melyet a magát nemzetinek és kereszténynek aposztrofáló II. Orbán-kormány biztosított a szektának. Az oktatási intézmények nagyszámú átjátszásának lehetőségét ugyanis éppen a Fidesz-KDNP kormányzat teremtette meg azzal, hogy a nyilvánvalóan izraeli lobbi befolyása alatt működő, alig több mint 20 éves bizniszegyházat néhány hónappal ezelőtt államilag elismert és támogatott egyházzá emelte, ezzel viszonozva a gyülekezetnek a Fidesznek a választási kampányban nyújtott segítségét.
Mit is várhatunk azonban a kormánypártoktól, amikor két vezető politikusuk is a szekta feltétlen híve? Lázár János 99 évre adott ingyen bérbe egy ingatlant a gyülekezet számára, míg Kósa Lajos egyenesen a társadalom újjászervezéséért fogna össze a Németh Sándor vezette, Kósa Lajos által „igazi egyháznak” nevezett csoporttal.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elvárja Ajka város képviselőtestületétől, hogy a pártpolitikai érdekek és az iskolaigazgatói székért folyó csatározások helyett a város iskoláinak jövőjét, és a tanulók egészséges erkölcsi-szellemi fejlődését tartsa szem előtt, és vesse el még annak elvi lehetőségét is, hogy egy szekta kezébe kerüljön fiataljaink oktatása-nevelése.
A Jobbik elutasítja a könnyen befolyásolható fiatalok lelki és szellemi megfertőzését, megnyomorítását. Tisztelettel kérjük és támogatásunkról biztosítjuk az érintett iskolák szülői munkaközösségeit, hogy éljenek vétójogukkal, és akadályozzák meg, hogy Ajka Város Önkormányzata az intézményfenntartói jogokat átjátssza a Hit Gyülekezetének.
Gyermekeink, fiataljaink valóban keresztény szellemben történő oktatása-nevelése érdekében összefogásra és egységes, határozott kiállásra szólítjuk fel a szülőket a Hit Gyülekezete és az MSZP-s többségű városvezetés tervei ellen - írja közleményében Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselő.