Egyik zsebében 219 ezer, a másikban 6500 forintot találtak letartóztatásakor Kalmár Tamásnál, a BRFK közrendvédelmi osztályának vezetőjénél.
Kalmár az egyike azoknak a főrendőröknek, akiket két héttel ezelőtt korrupció gyanúja miatt fogtak el. Az ügyben azóta átvette a főszerepet Vizoviczki László, akit túlzás nélkül lehet az éjszakai élet urának nevezni, hiszen több mint 40 szórakozóhely tartozik irányítása alá. Az ügyészség szerint a "vállalkozó" fizette le a rendőröket – köztük Kalmárt – azért, hogy a razziák kerüljék el az ő érdekeltségeit.

– Az ügyészség arra alapozza gyanúját, hogy Kalmár Tamás jó ismerőse volt Vizoviczki László egyik emberének, V. Istvánnak – mondta Kalmár ügyvédje, dr. Arató György. – Védencem ismerte Vizoviczki Lászlót is, két-három alkalommal találkoztak. A találkozók célja hivatalos munkamegbeszélés volt, ami Kalmár Tamás feladatköréből kifolyólag teljesen természetes.
Az ügyészség másik ütőkártyája a Kalmár zsebében talált pénz. Igaz, csak a 219 ezer forint szúrja a szemüket, szerintük ez az összeg származhat bűncselekményből. Az ügyvéd állítása szerint, Kalmár néhány nappal letartóztatása előtt feleségével közös bankszámlájukról vette fel a pénzt: ez kettejük fizetéséből származott. A rendőr lakásában tartott házkutatás során lefoglalták bankkártyáit és bankszámlakivonatait is.
– A másik zsebében talált 6500 forintot viszont nem foglalták le. Azt jelenleg még nem tudjuk, a nyomozó hatóság milyen logika alapján gondolta, hogy az egyik összeg bűncselekményből származik, a másik pedig nem – tárta szét a kezét Arató.
A himnuszgyalázó rendőrbűnöző, Kalmár Tamás gyanúsításán sokan megdöbbentek. Több egykori és jelenlegi kollégája azt üzente neki az ügyvéden keresztül, hogy hisznek az ártatlanságában, és igazságtalannak tartják letartóztatását. Kalmár volt az egyetlen a letartóztatott rendőrök közül, aki engedélyezte a fotósoknak, hogy közzétegyék a képét. Állítólag azért vállalta az arcát, hogy ezzel is jelezze kollégái felé: ártatlan.
A gyanú szerint Kalmár rendőrbűnöző társai­val együtt havi apanázst kapott Vizoviczkitől. – Sajnálatosnak tartom, hogy egyes rendőrségi vezetők nyilatkozataikban semmibe veszik az ártatlanság vélelmét. Védencem nem kapott havi fizetést sem Vizoviczki Lászlótól, sem más vállalkozótól. Egyedüli bevételi forrása a munkabére volt – hazudta az ügyvéd, aki hozzátette azt is, hogy sok más rendőrrel ellentétben Kalmár sosem dolgozott egyetlen szórakozóhelyen sem biztonsági emberként.
(Blikk nyomán)
Kapcsolódó: