Köztársasági elnökünk ugyanolyan gyors volt, mint Nagy-Izrael. Bándy Kata családja ugyanakkor nem érdemelt részvéttáviratot.
A hír:
Elítélte az Egyesült Államok az izraeli állampolgárokat szállító autóbusz elleni burgaszi merényletet. Részvéttáviratot küldött Simon Peresz izraeli államfőnek, és együttérzéséről biztosította őt, valamint az áldozatok hozzátartozóit Áder János köztársasági elnök.
Zoom
"Az Egyesült Államok a lehető leghatározottabb módon elítéli az ártatlan emberek, különösen a gyerekek ellen elkövetett ilyen támadásokat" - jelentette ki Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.
Áder János a táviratban azt írta: izraeli látogatásáról hazafelé tartva mély megdöbbenéssel értesült a Bulgáriában elkövetett aljas merényletről, amelynek számos izraeli állampolgár esett áldozatául.
"Engedje meg, hogy Magyarország köztársasági elnökeként mély részvétemet fejezzem ki az ártatlan áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felgyógyulást kívánjak a sebesülteknek" - áll a részvéttáviratban.
A köztársasági elnök - aki hétfőn Jeruzsálemben találkozott az izraeli államfővel - biztosította Simon Pereszt arról, hogy Magyarország határozottan elítéli a terrorizmust, a békés állampolgárok elleni embertelen erőszakot.
(MTI nyomán)