Mélyen Tisztelt Kuruc.info Szerkesztőség!
Idén szinte minden pápai iskolában kötelezővé tették az osztályok számára, hogy látogassák meg a pápai zsinagógát. És ez még nem minden: kötelező volt feltenni a kipát, és egy zsidó előadását kellett meghallgatni, aki folyamatosan szidta Horthy Miklós személyét (pedig inkább méltatnia kellett volna, mert sajnos igen nagy barátjuk volt - a szerk.), és a zsidó vallást úgy állította be, mintha a legszentebb dolog lenne a világon.  A Jobbik tevékenységére és a Horthy-szoborállításra is kitért részletesen.
Én magam is a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákja vagyok, és eddig büszkeséggel töltött el, hogy egy 100 éves iskolában tanulhatok, de az, hogy megfosztanak attól a jogomtól, hogy szabad döntést hozzak arról, hogy elmenjek-e vagy ne menjek el a zsinagógába, megrendített, és nemcsak engem, hanem a tanulók legalább 50%-át.
A mi érdekeinket nem képviselik, de "Jehova tanúinak" és a hitgyülekezetes diákoknak nem kell a nemzeti ünnepnapokkor megjelenniük (de ha mégis ott vannak, akkor nem éneklik a Himnuszt), sőt ha az iskola rendezvénye református vagy katolikus templomban van, nekik nem kell aznap megjelenniük.
Remélem, hogy megosztják ezt az olvasókkal, hadd lássák a pápaiak és az egész ország, hogy mik folynak a Fidesz által vezetett iskolákban.
Kitartás! Szebb jövőt!
Frissítés: Nyílt levél a pápai középfokú iskolák igazgatóinak
Tisztelt Igazgató Asszony / Úr!
Az egyik internetes oldalon (Kuruc.info) olvasói levél formájában értesültem arról, hogy Pápa városában a középfokú iskolák tanulóit arra kényszerítik az iskolavezetők, hogy kötelező jelleggel vegyenek részt „Az elfeledett szomszédaink” című kiállításon.
A kiállítás a helyi zsinagógában van elhelyezve, és a pápai zsidóságnak állít emléket.
Ezen kiállítás a történelmi tények bemutatása mellett (helyett) nem szól másról, mint a pápai ifjúság tudatában és lelkében elültetni a bűnös nemzet fogalmát.
Felháborítónak találom, hogy 22 évvel a módszerváltás és 2 évvel a fülkeforradalom után még mindig első számú „feladat” a történelemhamisítás és az agymosás.
Nagyon sajnálom, hogy a történelmi tények bemutatásán túl, a tárlat és egyben a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület vezetője az objektivitást mellőzve, cionista propagandával traktálja a diákokat, a magyar történelem egyik kiemelkedő alakját, Horthy Miklóst becsmérli a tárlatvezetés során.
Az már megszokott tőle, hogy mozgalmunkat, a Jobbik Magyarországért Mozgalmat mint „jogutódot” emlegeti a holokausztot illetően.
A kiállításon résztvevő fiatalok személyesen is megkerestek, és úgy érzik, hogy a tárlatvezető megalázta őket magyarságukban.
Megalázó volt számukra, hogy az osztályok fiú tagjainak kötelező volt a kipa felvétele, noha a pápai zsinagóga nem tekinthető szakrális helynek.
Nagyon sajnálom, hogy iskolák igazgatói, történelemtanárai nem emeltek szót a kiállításon zajló cionista propaganda ellen, sőt információim szerint egyes iskolákban írni kellett zsidókról, és felolvastatták az írásokat az osztály előtt a diákokkal.
Szégyenteljesnek tartom, hogy az iskolavezetők asszisztáltak ehhez a megalázó helyzethez, s nem védték meg tanulóikat.
Úgy tudom, hogy az egyházi iskolák kivételével világnézeti semlegesség van az iskolákban.
Ezért kérdezem Önöktől, hogy miért tették kötelezővé a zsinagóga látogatást a tanulók számára?
A Hit Gyülekezete és a Jehova tanúi tanait követő tanulók nem vesznek részt az iskola azon rendezvényein, mikor a magyar nemzet ünnepei vannak, nem éneklik a magyar himnuszt.
Az ő esetükben tiszteletben tartják vallásos érzékenységüket.
Miért nem tették ezt a többségi társadalmat képviselő tanulókkal szemben?
Hibás döntésnek tartom, hogy az iskola vezetői semmibe vették diákjaik szabad akaratát, és ezáltal a cionista propaganda eszközévé tették tanulóikat.
Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi vezetése úgy döntött, hogy szórólapon kívánja felhívni a pápai ifjúság figyelmét Horthy Miklós kormányzó nemzetmentő tevékenységére, és példákkal bizonyítja, hogy a cionisták mennyit ártottak és ártanak még ma is Hazánknak.
Orbán Imre
Jobbik Magyarországért Mozgalom
elnök, Pápa
Veszprém megyei alelnök