Varga karrierjének titka
Kirúgta Gál György szeretőjét, Varga Mártát Erzsébetváros fideszes önkormányzata. A Janikovszky Iskola volt igazgatója a többi iskolával szembeni előnyökért cserébe számos férfival létesített szexuális kapcsolatot igazgatósága alatt, és kiemelkedően sokszor közösült Gál György letartóztatott SZDSZ-es vezetővel.
Az előnyöket meg is kapta, hiszen az elmúlt 10 évben egyedül a Janikovszky Iskolát újították fel (aranyáron), illetve a helyi oktatáspolitikában meghatározó szerepet kapott a többi iskolaigazgató nem kis sérelmére. Gál György még az Oktatási Minisztériumban működő egyik bizottságban is helyet szerzett ágyasának az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt.
Varga Márta arrogáns, másokon uralkodó, ellentmondást nem tűrő személyiségének bizonyára hatalmas lelki traumát okozhat, hogy uradalmától megfosztotta őt a Vattamány Zsolt által vezetett fideszes önkormányzat. Pszichológiai elemzők szerint tipikus az az eset a hasonlóan megbomlott elméjű őrülteknél, hogy környezetét megpróbálja felhasználni személyes háborúja és karrierje érdekében, nem törődve munkatárssal, szülővel és gyerekkel.
Az interneten már olvasható is, hogy Varga Márta tüntetéseket fog szervezni, és a tanári karát a munkáltatója ellen fogja "harcba vezényelni". Természetesen miután bekövetkezik a heteken belüli végső kapituláció, Gál György szexuális szolgáltatója eltűnik a porondról, magára hagyva azt a tábort, amely eddig vagy félelemből, vagy hiszékenységből követte a despotát. Varga volt munkatársai meg akkor néznek nagyot.
Most hogyan tovább? Varga eltűnt, és együtt kellene dolgozni az eddig támadott és bírált munkáltatóval.
A fideszes önkormányzat hibájára legyen írva, hogy nem november elején rúgták ki az erkölcstelen ex-igazgatónőt.
Véget ért hát Erzsébetváros híres "bugyipénzének" története. Tanulságos történet volt, hiszen megtudhattuk, hogy nem csak iskolai végzettséggel és szakmai gyakorlattal lehet valaki iskolaigazgató, hanem a kinevezéshez elég csupán egy érettségi nélküli politikus íróasztala alá térdepelni rendszeresen.
Legyen ez mindenki számára tanulságos történet, mert nemcsak a pillanatnyi előny fontos az életben, hanem az is, hogy később a szemébe merjünk nézni két kiskorú gyermekünknek.
Varga Márta erzsébetvárosi tündökléséről és bukásáról hamarosan bővebb levéllel jelentkezem.
S. G.
Budapest
Kapcsolódó: