Stadler Mária inkább bocsánatot kér Gyurcsány Ferenctől, mint Budaházy Györgytől. Attól a Gyurcsány Ferenctől, aki bizonyítottan és mindenki számára nyilvánvalóan tönkretette Magyarországot - vagy legalábbis nagyot lendített rajta a lejtőn -, felsorolni is sok, mennyi kárt okozott a nemzetnek országlása idején, ami mellett még a fent említett Stadler Mária sem bírt szó nélkül elmenni, és le akarta lövetni.
De inkább bocsánatot kér tőle, mint Budaházy Györgytől, aki soha semmi kárt nem tett a hazájának, és minden gondolata az, hogyan lehetne a magyar emberek sorsán javítani. Pocskondiázza, ügynöközik és anarchistázik még most is, amikor Gyuri már két éve börtönben van. Ha semmi, de ez jól mutatja, hogy mennyire nem embere Budaházy György sem egyik, sem másik hatalmi erőnek, hiszen az MSZP börtönözte be, és a Fidesznek is nagyon jó ez így. Összenő, ami összetartozik. Most, amikor Gyuri nem tudja megvédeni magát, most is szidja, és bizarr módon még Bolgár György kel a védelmére, mondván, hogy de hát hogy lenne a hatalom embere, hiszen évek óta börtönben van! Ha Budaházy György ellen lehet fellépni, akkor fideszes és MSZP-s két jó barát lesz.
Stadler Mária annyira ostoba, hogy azt hiszi, hogy akit a hatalom egy akció, nevezetesen a szovjet címer leverése után nem tud egyből elfogni – mert azért amint tudta, elfogta, ezt ne felejtsük el – az már ügynök. És beépített ember. Sokszor találkozom ezzel az agyrémmel még a saját oldalunkon is, amikor nem tudjuk elhinni, hogy vannak, akik egyszerűen kiállnak a magyarságért, mert úgy érzik, hogy akkor és ott az a helyes, és nem azért, mert a háttérből megszervezték valakik, akik persze mindenben sokkal okosabbak nálunk. Önbizalom nélkül a gyermek nem tud felnőni, a sportoló nem tud eredményt elérni, a nemzet pedig nem tud talpra állni, ha egész egyszerűen nem hiszi el, hogy önmagától képes rá.
Nagy baj ez, és annyira egyedül vagyunk. Mindenki a nemzeti radikálisokat marja, mintha mi lennénk itt a nemzetbiztonsági kockázat. Mintha Budaházy Györgytől kellene félteni ezt az országot!
Stadler Máriának pedig üzenem, hogy nem a hatalomtól kaptam a kézműves boltomat, hanem hosszú évek munkájával építettem a nulláról indulva tégláról téglára, becsülettel. És hogy nem fogja megtalálni a lelki békéjét, ahogy annyira szeretné, amíg Budaházy Györgytől bocsánatot nem kér.
Budaházy Edda