Olvasónk írja:
Felháborító, amit a hatalom művel, kérlek, tájékoztassátok róla az olvasókat!
A Tolna megyei Szekszárdról 11 órakor indult az a busz, amely a mai EU-ellenes tüntetésre a "magunkfajtákat" szállította. Mi a dunaföldvári Aldi parkolójában a déli időpontban várakoztunk a felszállásra, amikor észrevettük, hogy két rendőrautó is ott cirkál. Nem gondoltunk semmi rosszra, de amikor a busz lekanyarodott a főútról és beállt a parkolóba, hogy felvegyen minket, akkor villámgyorsan a busz mellé álltak a rendőrök. Nagyon udvariasan ugyan, de határozottan, igazoltatásra szólítottak fel mindenkit. A buszon levő mintegy 40 embert leszállították, mindenkitől elkérték a személyi igazolványt, és kb. 50 perc időtartamig feltartóztatták a buszt. Ketten közülük a rendőrautóba szállva bediktálták a személyi igazolványok adatait a központi nyilvántartásba, a másik kettő addig a busz mellett állt, és felügyelt minket.
Hangsúlyoznom kell, hogy a rendőrök végig nagyon udvariasak voltak, de kérdéseinkre, hogy miért kell minket ellenőrizni, csak annyit válaszoltak: felsőbb utasításra cselekszenek, nem tudják az intézkedésnek sem az értelmét, sem a célját.
A busz végül kb. 1 órás késéssel folytathatta csak az útját, és mivel még 100 km a főváros, így nem valószínű, hogy a 14 órás kezdésre odaér a csapat.
A rendőrök nem voltak hajlandók igazolást adni arról, hogy már ellenőrizték a busz utasait, így hát az is lehetséges, hogy Budapest előtt még egyszer elvégzik ugyanezt a procedúrát.
Tényleg ennyire fél tőlünk a kormány, hogy "elegen" leszünk? Ennyire aljas eszközöket talán még Gyurcsányék sem alkalmaztak!