Így számol be az Index Gyurcsótány kiválásáról és pártalapításáról:
“Mondtam én, hogy vannak itt fiatalok” - mondta a rendezvény egyik résztvevője egy másiknak, miközben az Index tudósítójának a hátát veregette és valóban, túl sok más fiatalt nem láthatott, ha körbenézett, túlnyomó többségében nyugdíjas korúak jelentek meg, illetve például Vágó István.
Egy másik, indexes interjúban a következőket mondja a kvízrabbi annak kapcsán, hogy az ATV egyik műsorában tűnik fel rendszeresen (részlet az interjúból):
Ki hívta meg ebbe a műsorba?
Vágó: Barátom, Gréczy Zsolt (a Demokraták műsorvezetője). Én a Magyar Demokratikus Charta belső magjához tartozom, és bevallom, elkötelezett gyurcsányista vagyok. A volt miniszterelnökről azt gondolom, hogy méltatlanul üldözték el, mert ő egy rendkívül rátermett, demokrata politikus, aki egy előre megfontolt, kettős – külső és belső – karaktergyilkosság áldozata. Zsolt tudja ezt rólam, és ő kért fel ebbe a műsorba. Ez egy politikai „coming out” a részemről, mert képernyős szereplőként rólam nemigen lehetett tudni, hogy egyébként hogyan gondolkodom politikai kérdésekről.
(...)
Milyen viszony fűzi Önt Gyurcsány Ferenchez?
Vágó: Találkoztunk már és többször beszélgettünk, de nem állunk mindennapi kapcsolatban. Amikor például a Charta megszervezte az országértékelő beszédét, bent voltunk nála az irodájában, hogy megbeszéljük vele, mit várunk tőle. Ezzel telt el másfél óra. Mit gondol, ebből mennyit beszélt Gyurcsány? Öt percet, a többit mi, ő meg figyelt és jegyzetelt. Ilyen a viszonyunk.
(...)
Komolyan gondolja, hogy a baloldalon nincs más ember, akit vezetőnek választhatnának, akire rá lehetne bízni a kormányzást, csak Gyurcsány Ferenc?
Vágó: Most nyilván Bajnaira gondol. Bajnait pont ugyanúgy akarták ellehetetleníteni, mint Gyurcsányt, amíg be nem jelentette, hogy nem indul a 2010-es választáson, és akkor elhallgattak. Most megint ráálltak, miután kiszivárgott, hogy egy olajfa-szerű koalícióban gondolkodhat. Akkor is megpróbálták kicsinálni a „libaüggyel”, most is elővették ezt a történetet, holott ebben már több jogerős bírósági felmentés született. Szerintem Gyurcsány Ferenc hazánk fejlődésére vonatkozó elképzelése az, amire ennek az országnak szüksége van. De ha megcsinálja a Demokratikus Koalíciót pártnak, akkor szerintem is együtt kell működnie Bajnaival, az MSZP-vel, és mindazokkal, akik ennek a demokratikus mércének megfelelnek.
De félreértés ne essék, nem kell ennek az oldalnak mindenáron győzni 2014-ben, vigyék csak el a balhét most ők, hozzák helyre most ők azt, amit elszúrtak, nem kell megint a másik oldalnak az ő szennyesüket kimosni. Sőt, talán az sem baj, ha a Jobbik nyer legközelebb, mert ennek az országnak, úgy tűnik, megint meg kell tapasztalnia, mit hozhat a szélsőjobb, hogy utána fel tudjon állni, és meg tudjon tisztulni.
(...)
Évtizedekig egy olyan mindent tudó embernek mutatta magát, aki képes felülről nézni a világ történéseit. Nem foglalkoztatja az a kérdés, hogy mit gondolnak majd a nézők a politizáló Vágó Istvánról?
Vágó: Dehogynem, de A Legyen Ön is milliomos!-ban véget ért az én jóságos tanár bácsi-szerepem, ott egy kegyetlen, szadista vallatót kellett alakítanom. Akkor hozzá kellett szoknom ahhoz, hogy a nézők egy nagy csoportja elfordul tőlem. Persze a politika egy kicsit más. Én megpróbálom a saját világlátásom szerinti lehető legtisztességesebb és legracionálisabb álláspontot képviselni, és azt gondolom, hogy aki engem ezért elítél, annak nem kell, hogy tetsszem. Engem például a nácik bátran gyűlöljenek, az nekem nem fáj, sőt megtiszteltetés.
A kvízrabbi tehát nyilvánosan, ismét a szemkilövető Nero mögé állt... Ennek kapcsán újratöltjük korábbi képgalériánkat róla. A mottó: saját csatornát Vágónak!
Korábbi cikkünk a photoshopos képekkel:
Felhívásunk sokakat megmozgatott, ezúton köszönjük meg olvasóink aktív részvételét, a legjobb beérkezett alkotásokat pedig alább közöljük. Az ügy apropója az volt, hogy Vágó István új műsora, a Párbaj teljes csődöt mondott, s bár állítólag a TV2 más műsorban foglalkoztatná majd az SZDSZ-es Vágót,  így megúszhatja a munkanélküliséget, a helyzet kissé bizonytalan. Olvasóink most megmutatják, milyen munkát tudnának adni a vén zsidajának. Mert megérdemli.
Vágónak leginkább egy saját csatornára lenne szüksége, így nem függene a szeszélyes tévétársaságoktól! - írta Sz. Marcell olvasónk. Nekünk az ő alkotása tetszett a legjobban.

Mars vissza a helyedre!
Gery nevű olvasónk postásra gondolt. Szerintünk elmehetne Borsodba vagy Szabolcsba, ott testközelből találkozhat és barátkozhat kedvenc kisebbségével a Magyar Gárda ellen tüntető "kvízmester".

Sehollakó fedőnevű olvasónk mozifilmet készítene a fehérszakállú egyik korábbi, ám annál sokkolóbb képének felhasználásával.

Minek kell műsorvezetői mezben palástolni az SZDSZ-es, zsidó felfogást? Vágó jobban mutatna ultraortodox zsidóként, dupla tetűhintával... A következő három kép T. Zoltán alkotása.

Koszos lett a cipője, netán felszedett néhány kutyagumit! Nem gond!

A guantánamói fogolytáborban jobban mutatna, mint a képernyőn...

Gondoltam, a kvízmesterünk végezhetne egy nevéhez méltó nehéz fizikai munkát. (T. Tamás)

T. Csaba alkotása: Pista az elefántházban. Ez sem rossz...

Berserker műve.

A disznó Vágó... (Sz. Marcell)

A Tel-Aviv2 bemutatja: kóservágás Istvánnal. (Sz. Gábor műve)

Mobil piszoár. (Rakkenroll)

U. Viktor leleplezte az ócska trükkök egyikét!

C. I. nevű olvasónk pedig Al Bundy-t szeretné tehermentesíteni az alábbi, nem túl hálás feladat alól.


Ha Vágó sehol nem kap munkát, sültkrumplit árulhat vagy reklámarca is lehet a csirkeszárnynak:

Köszönjük még egyszer az összes beérkezett alkotást!
Magyari - Kuruc.info
Kapcsolódó cikkek: