Az előző videónál letiltották a beágyazást, így feltöltöttük egy másik helyre. A rajvédő, liberális Origo így ír a videóról:
"Ez Borsod-Abaúj-Zemplén megye, / Mi tudunk itt élni, vajon neked megy-e?" - éneklik az ózdi roma gyerekek amerikai gettórapperektől ellesett gesztusokkal kísérve. A Valovi rap című klip a társadalomban meglévő óriási távolságokat akarja megmutatni a valóságshowk és a cigány fiatalok világának ütköztetésével. A videót egy nap alatt több mint 16 ezren nézték meg a videómegosztó site-okon.
Szenzáció, egy nap alatt több mint 16 ezren nézték meg - harsogják odaát, csak azt felejtik el, hogy ez 99,9%-ban a Napiszarnak és a Kuruc.info Humor-rovatának köszönhető, ahol az említett videó megjelent még tegnap...
Cigórefrén: "Elhiheted nekem, a nép nem feled!"
Így folytatja a hírportál:
A film háromnapos forgatás alatt készült, az alkotók is ott voltak Hétesen (Said fel is bukkan a klipben). A gyerekek nagyon élvezték, hogy egyenrangú félként részt vehetnek a projektben, be is szálltak a szöveggyártásba, például ők találták ki a már idézett "Ez Borsod-Abaúj-Zemplén megye, / Mi tudunk itt élni, vajon neked megy-e?" és az "Állj fel, és mondd el, móre, lásó? / Itt minden hiába-valóság show!" sorokat. ( A szám teljes szövege a cikk alján olvasható.) 
A refrént is ők írták. Szabó Stein hangsúlyozza, szerinte a refrénben szereplő "a nép nem feled" nem fenyegetést jelent, szerinte a roma fiatalokat az bántja, hogy senki nem hallja meg őket, és senki nem figyel rájuk. Ez leginkább segélykiáltás - ennyiről szól ez a sor. "Sok tehetséges, kreatív gyerek van ott, akiknek nem sok esélye van a kitörésre"- magyarázza. "A mindenkori politika pont annyit tehet, amennyit a  magyar nép, az emberek  akarata, tudata enged. Senki ne a politikusokra mutogasson egy több évtizedes probléma miatt. Meg kéne érteni, a gyűlölet gyűlöletet szül végtelenül. Minden oldalnak vannak sérelmei. Meg kell próbálni túllépni. A klip nem indulatot akar ébreszteni, hanem hidat verni. Egy kétirányú hidat."
A klip tehát a Hétes-telepen készült, ahol csupa beilleszkedni vágyó, ártatlan, kirekesztett és megbélyegzett szegínroma él. A fősodratú média persze nem beszél az utolsó magyar néniről, aki a cigók között élt Hétesen, ahol a klipet forgatták. A Kuruc.info azonban segít bemutatni a való világot...
Sokan emlékezhetnek a videóra, amiben a néni azt mondta: "Én nem bántok senkit, engem se bántanak":

A Kuruc.info a magyarországi médiában elsőként mutatta be azokat az exkluzív, saját fotókat, amik a néniről készültek nem sokkal később:

A 92 éves nénit brutálisan összeverték, csontjait eltörték és kirabolták a cigányok. A kép a kórházban készült, pár napra rá a néni elhunyt. Ez volt az utolsó magyar sorsa a cigányok között... Nyugodjék békében.
Én pedig csak annyit üzennék az ózdi cigánybűnözőknek, meg a klipben feszítő "reppereknek": elhiheted nekem, a nép nem feled!
Jéney - Kuruc.info
Kapcsolódó cikkek: