Csodálatos, eddig még soha nem látott esemény és kiállítás tanúi lehetünk a Magyar Törzsi Gyűlésen: egy honfoglalás kori vezér eredeti csontjai érkeznek le a Kurultájra - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Egyedülálló kiállítás és egy kegyeleti jurta – az Ősök sátra – kerül felállításra a Kurultájon a Magyar Turán Szövetség és a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tárának együttműködése révén.

Az Ősök sátrában egy eredeti honfoglalás kori, előkelő férfi csontjai lesznek megtekinthetők, ahol az ősök emléke előtt tiszteleghetnek az odalátogatók. A honfoglalás kori férfi koponyája alapján egy hiteles antropológiai arcrekonstrukció is készült, amely a csontok mellett kerül bemutatásra. Így az odalátogatók ”saját ősük arcképét” csodálhatják meg. A Magyar Turán Szövetség és a Kiskun Múzeum együttműködésében egy eredeti „in situ” honfoglalás kori lovas temetkezéses sír, valamint a hun kori, avar kori, honfoglalás kori és középkori kun viselet és fegyverzet rekonstruált tárgyait állítják ki. A kiállítást szakmailag a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusai, valamint a Kiskun Múzeum régészei készítik elő.

www.kurultaj.com