A komlói fideszes polgármester, Polics József (aki mellesleg igazi szupermenként narancsék gombnyomogató biodíszlete is az Országgyűlésben) cigányoknak akar családi házakat építtetni Komlón (is). Információink szerint arra persze kényesen ügyel, hogy a saját lakókörnyezetétől távol történjen meg az építkezés.

A "szociális célú település-rehabilitációs kísérleti projektre" potom 300 millió forintot igényelhetnek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (magyarul az adóforintjainkból),  melynek 100%-a támogatott.
 A felhívás célja, hogy a marginalizált közösségeket érintően, azon belül is a térben elkülönült szegregátumok esetében kísérleti programok segítségével modellezzen új típusú, deszegregációs céllal megvalósuló, lakáspótláshoz kapcsolódó lakáscélú beavatkozásokat - olvasható az előterjesztésben.
"... előnyt élveznek azon pályázatok, melyek a konzorciumba bevonják a helyi roma nemzetiségi önkormányzatot is. [...] A projektben kötelező az arra felkészített családok kiköltöztetése a szegregált lakókörnyezetből a település integrált lakókörnyezetébe" - értsd: a cigánytelepen lakó bűnözőket közpénzből kell rászabadítani a város magyar lakosságára.
Zoom
Zoom
A polgármester előterjesztése innen tölthető le.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: