Így magyarázza Kövér kicsinyes bosszúját az Országgyűlés Sajtóirodája:
Az Országgyűlés június 22-i ülésnapjának napirendjén szereplő "A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslat" zárószavazásának név szerinti megtartását a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kezdeményezte. Ennek elrendelésekor ugyanakkor maguk a Jobbik országgyűlési képviselői akadályozták meg a név szerinti szavazás lebonyolítását azzal, hogy a frakció tagjai felvonultak az elnöki emelvényre, és példátlan módon ellehetetlenítették a levezető elnök munkáját. Ezt követően Latorcai János kénytelen volt helyét elhagyva a szónoki emelvényről folytatni az ülésvezetést.
Ezzel párhuzamosan a vendégpáholyban a Jobbik frakciója által odahívott és beléptetett személyek a Ház méltóságát súlyosan sértő, a képviselőkben riadalom keltésére alkalmas magatartást tanúsítva zavarták meg az Országgyűlés munkáját. A levezető elnök figyelmeztetésére sem fejezték be a rendbontást, és a teremőrök felszólítására sem hagyták el a páholyt az ülés berekesztéséig.
Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény I. fejezete 2. §-nak (1) bekezdése rendelkezik az Országgyűlés elnökének az Országgyűlés rendje és biztonsága fenntartására vonatkozó kötelezettségéről. Ez alapján az Országgyűlés elnöke köteles meghozni mindazon intézkedéseket, amelyek garantálják, hogy a képviselők élhessenek a törvényben biztosított jogaikkal.
Mivel a Jobbik képviselői nemcsak saját viselkedésükkel, hanem a közreműködésükkel a Házba és az ülésterem páholyaiba beléptetett személyek magatartása által is előre megfontolt módon akadályozták a törvényhozás munkáját, a házelnök a fent említett jogkörével élve, a rendzavarások jövőbeni lehetősége korlátozásának szándékával intézkedett a Jobbik országgyűlési képviselői beléptetési jogának felfüggesztéséről, és mindazon személyek - a Jobbik képviselő csoportja kezdeményezésére kiadott - állandó parlamenti belépőjének visszavonásáról, akik nem állnak köztisztviselői vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyban az Országgyűlés Hivatalával.
A belépés korlátozása tehát - természetesen - nem vonatkozik a Jobbik országgyűlési képviselőire, illetve mindazon munkatársaikra, akiknek munkahelye az Országgyűlés épületeiben van.
Az Országgyűlés Sajtóirodája
Frissítés: Az N1TV összeállítása a kövéri sunyiságról
Kövér László a Jobbik pénteki parlamenti földvédelmi akciója miatt letiltotta a párt szakértőinek és több munkatársának belépési engedélyét. Több mint harmincan nem tudták munkájukat megkezdeni hétfőn, még a rendőrséget is kihívták a dolgozókra. Ez legyen a házelnök legnagyobb öröme az életben...