Hétfőn délelőtt a Jobbik szakértői megpróbáltak bemenni dolgozni munkahelyükre, azaz a Képviselői Irodaházba, azonban senki nem jutott be közülük, mert Kövér László, az Országgyűlés elnöke letiltotta kártyáikat.
Érdekes módon a próbálkozás közben nagy erőkkel volt jelen a rendőrség is, Gyöngyösi Mártont, a Jobbik országgyűlési képviselőjét arról tájékoztatták, hogy egy bejelentett demonstráció miatt tartózkodtak a Képviselői Irodaháznál.
Mint azt a jobbikos szakértőktől az Alfahír megtudta, semmilyen tiltakozásról nem tudnak, és nem is értesítették ilyesmiről a hatóságokat.


A Jobbik alkalmazottai levélben fordulnak Such Györgyhöz, az Országgyűlés Főigazgatójához, melyben arról érdeklődnek, hogy miért tiltották ki őket a Képviselői Irodaházból és a Parlamentből, valamint igazolást kérnek, hogy el tudjanak számolni a munkáltatójuk felé, miért nem tudták ellátni teendőiket.
(Alfahír nyomán)
Frissítés: Gyöngyösi: "Kövér László döntéseinél logikát keresni néha teljesen felesleges"
Korábban írtuk: Dúró Dóra: kitiltotta babavigyázóimat a Parlamentből Kövér
Dúró Dóra Facebook-oldalán osztotta meg az alábbiakat:
Miután a Jobbik megakadályozta, hogy házszabályszerűen elfogadják a hazaáruló földtörvényt, Kövér László törvénytelen és kicsinyes bosszújaként még aznap kitiltotta képviselőcsoportunk összes munkatársát és szakértőjét, valamint személyi titkárainkat a Parlamentből és az irodaházból. A kollektív büntetés keretében letiltotta az összes állandó belépőkártyát, és napi belépési engedélyt sem tudunk kiállítani vendégeinknek, tárgyalópartnereinknek.
Esetemben nemcsak a munkámat nehezíti meg, de az ülésen való részvételt is ellehetetlenítheti, ugyanis nem tudom bejuttatni az Országházba babavigyázóként sem édesanyámat, sem anyósomat, ahogy szoktam. Így két hónapos kisfiamtól távol kellene töltenem az egész időt, ami lehetetlenné tenné például a szoptatást. Ráadásul a bölcsődei szünet miatt közel kétéves kislányom felügyeletéről is gondoskodnom kell.
Zoom
Persze nem újdonság számunkra, hogy családellenes döntéseket hoz Kövér: a szintén csecsemőjével az Országgyűlésbe járó Bertha Szilvia képviselőtársamnak korábban sem engedélyezte, hogy a Kossuth téri felújítási munkák ideje alatt kisgyermekével ne kelljen minden esetben a Szabadság téri mélygarázs parkolójából oda-visszajárni, hanem pl. az egyébként kihasználatlanul álló, mozgássérültek számára fenntartott parkolókat használhassa kismamaként, vagy az államtitkárokhoz hasonlóan behajthasson a műveleti területre.
A Jobbik pénteki pulpitusfoglalása olyan tett volt, amivel láthatóan az egész kormánytöbbség azóta sem tud mit kezdeni. A házelnök a helyszínen nem volt olyan bátor, hogy a mellesleg házszabályellenesen elrendelt szünet után átvegye a levezető elnöki feladatokat, helyette utólag tölti ki mérgét ilyen kisstílű, törvénytelen kitiltósdival. Nem tud uralkodni tehetetlenségén, ezért törvénytelen módon visszaél hatalmával. Úgy vélem, épp ez a kövéri viselkedés az, ami nem méltó az Országgyűléshez.
Dúró Dóra
(Forrás: Facebook)