Miután Romániában pert nyert a Heineken az Igazi Csíki Sört gyártó cég ellen, most az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának másodfokú, jogerős döntését is bíróságon támadja meg, amely szerint – a román döntéssel szemben – bejegyezhető az Igazi Csíki Sör védjegy.
Február közepén letelt az a 60 nap, amelyen belül a Heineken eljárási hibára hivatkozva megtámadhatta az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának döntését, miszerint az Igazi Csíki Sör egy unikális márka és nem összetéveszthető a Heineken Románia által gyártott Ciuc Premiummal. Amennyiben nem támadják meg a döntést, akkor a 2013-ban begyújtott igénylés alapján lajstromozták volna az Igazi Csíki Sör nemzetközi védjegyet, így minden korábbi döntés megtámadhatóvá vált volna.
Azonban úgy tűnik a Heineken nem hagyta annyiban a dolgot. A HVG megkérdezte a – romániai bírósági döntés óta – Tiltott Igazi Sört gyártó céget, ahol elmondták, hogy ügyvédjük megkeresésére az Európai Bíróságtól azt az információt kapták, hogy a Heineken Románia megtámadta a döntést, így tovább folytatódik a pereskedés. A cég azért nem kapott erről értesítést, mert a Heineken gyakorlatilag az uniós szabadalmi hivatalt perli, a székely sörfőzde harmadik szereplőként, mint „beavatkozó” vesz részt az eljárásban. A lap megkereste a Heineken Romániát is, hogy erősítse meg a hírt, de egyelőre még nem kaptak választ.
(HVG nyomán)
Kapcsolódó: