A Székelyföld román föld!, Cluj nem Kolozsvár!, Ki a magyarokkal az országból!, Románia nem akar benneteket! - és más történelmileg megalapozott magyarbarát követeléseket skandált az a szerencsétlen hatvan román, aki Kolozsváron rendezett magyarellenes tüntetést március 15-én.
A félanalfabéta magyargyűlölő csürhe a Széchenyi-térre felállított "Vitéz" Mihály szobornál gyalázta az őshonos magyarságot. Az utolsó videón hallható, hogy az egyik magyarellenes azt mondja: március 15-ének a megünneplése Kolozsváron olyan, mintha Izraelben HItlert éltetnék.
Ugyanaznap, ugyanaz a társaság véresre vert egy magyar fiatalt, amiért kokárdát mert viselni. Románia (pontosabban az általa megszállva tartott Erdély), 2008, "példaértékűen megoldott magyarkérdés" (ha így megy tovább, tényleg "megoldják"). EU-tag, hála nekünk, a francot sem érdekli már, mi folyik ott. Belügy. A "magyar" külügy természetesen hallgat.
 
 
Bukarestben és Temesváron is szerveztek magyarellenes tüntetést, az alábbi videó a nagy oláh faluban rendezett megmozdulás képeit mutatja.
Alább látható a Duna TV összeállítása.