A hazug és magyarellenes szlovák kormányfő már több szlovák tévében jelezte, hogy a visegrádi országok kormányfőinek szerdai találkozóján felszólítja Gyurcsányt, hogy vessen véget a magyarországi szlovákok elleni "támadásoknak". Közben a Magyar Koalíció Pártja elhatárolódott a magyarországi szlovák helységnévtáblák összefirkálásától, de jelezték, hogy Szlovákiában folyamatosan lefújják a magyar táblákat. Mind a judapesti cionista pártok, mind az MKP szolgalelkűségére, másoknak való megfelelési kényszerére jellemző, hogy amikor magyar hazafiak az egytized százalékát visszaadják annak, amit a tótok elkövetnek a magyarság ellen, akkor azonnal elítélik azt, miközben a területrabló, ám összetartó szlovákok közül senki sem határolódik el a szinte napi rendszerességű, a szlovák tolvajállam által hivatalos politikává emelt magyarellenességtől és antimagyar atrocitásoktól. A magyar adófizetőktől busás javadalmazást húzó Országos Szlovák Önkormányzat nem ítélte el annak idején Malina Hedvig tótok általi durva bántalmazását, ahogy Lengyel Krisztián dunaszerdahelyi szurkoló agyonverését sem. Az MKP-nak ezt kéne feltételül támasztani, mielőtt felvidéki magyar pártként bármely, egyébként nyomokban is alig létező szlovákellensségről károg Fico és a köztörvényes Slota kívánságának megfelelően. Ja, még nem is említettük újból: miközben a szlovák rablóállam kizárja az uniós támogatásokból a felvidéki magyar iskolákat, a csonkamagyarországi cionista rezsim csupán a közelmúltban extra 80 millával jutalmazta a pilisszentkereszti szlovákokat. A tótoknak a maguk szempontjából persze teljesen igazuk van, miért ne vennék kutyába és terrorizálnák a magyarokat, amikor Budapesten sem a kormány, sem ellenzéke nem tesz hathatós ellenlépéseket a magyarság védelmére.
Robert Fico szlovák kormányfő vasárnap este egy televíziós nyilatkozatában azt vetítette előre, hogy a visegrádi országok kormányfőinek e héten esedékes varsói csúcstalálkozóján felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt: tegye meg a magyarországi szlovákok elleni támadások, valamint a budapesti szlovák állami jelképek elégetésének megfékezéséhez szükséges lépéseket.
Fico a TA3 szlovák hírtelevíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy "erről szerdán Varsóban mindenképpen beszélni fog Gyurcsány Ferenccel", mert mint mondta, "semmiképpen sem tolerálható" esetek történtek. "Szlovákia minden polgárához fordulva" azt mondta: "Ne hagyjuk magunkat provokálni".
A szlovák kormányfő egy másik csatornán, a Markíza Televízióban jelezte: elvárja, hogy Magyar Koalíció Pártja (MKP) a szlovák parlamentben elhatárolódjon az olyan történésektől, mint amilyenek a szlovákok által is lakott két pilisi falu helységnévtáblájával történtek. Tetves Gyurcsány és a Fidesz ugyanakkor nem várja el a magyarországi szlovákság vezetőitől, hogy elítéljék a magyarellenes terrort. Pilisszántón és Pilisszentkereszten a szombati dunaszerdahelyi labdarúgó rangadón tanúsított szlovák rendőri fellépést követő napra virradó éjszaka ismeretlenek mindkét falu helységnévtáblának szlovák feliratát fekete festékkel lefújták, és a községháza falára "Nácik" feliratot pingáltak (Utóbbi butaság volt, a primitív, gyűlölködő, földtolvaj tótoknak nulla köze van a nácikhoz). Az MKP "nem érthet egyet azzal, hogy valamelyik magyarországi szlovák házára" - ilyen felirat kerüljön - idézte Fico szavait a tv-nyilatkozatot ismertető TASR szlovák hírügynökség.
Ugyanitt megszólalt Berényi József, az MKP külpolitikai kérdéseket felügyelő alelnöke is, aki pártja nevében elhatárolódott a pilisi faluban történtektől, de emlékeztetett: Szlovákiában a kétnyelvű helységnévtáblák magyar nyelvű jelöléseit rendszeresen lefújják festékkel.
(MTI-s szutyok kiegészítve)