A tót miniszterelnök-helyettes kijelentette: küzdeni fog a Kárpát-medence kifejezés használata ellen. Is. Újabb magyarellenes offenzíva, mi meg csak tátjuk a szánkat. Még.
Dusan Csaplovics szerint a magyar politikusok a kifejezésen ugyanazt értik, mint Adolf Hitler a Mein Kampfban használt Lebensraumon, azaz élettéren. A magyargyűlölő politikus bejelentette: küzdeni fog az elnevezés használata ellen.
Kormánya már meg is kezdte a maga harcát. A belügyminisztérium megtagadta egy hagyományőrző egyesület bejegyzését, mert a civil szervezet alapszabály-tervezetében az állt, hogy a Kárpát-medencében élő nemzetek kulturális értékeinek megőrzéséért kíván tevékenykedni.
A belügyminiszter az elutasítás indokolásában arra hivatkozott: a Kárpát-medence elnevezés veszélyezteti Szlovákia területi egységét.
Megjegyezzük: nem az elnevezés veszélyezteti, hanem ez a magyarellenes támadáshullám, mely most elkeserítő és fájdalmas ugyan, de ha beérnek gyümölcsei a mi térfelünkön, még hasznos is lehet utólagos megítélésünk szerint. Csak így tovább.
(Kuruc.info - HírTV)