Mint hírportálunk már korábban beszámolt róla, az Ócsai Tájvédelmi Körzet védett természeti értékeit veszélyeztetve - a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság beleegyezésével - az amerikai és angol zsidók tulajdonában lévő Mid Atlantic Nine Kft. TV-filmet forgat a védett természeti-, és egyúttal Natura 2000-területen.  

A Jobbik ócsai szervezetének tagjai oknyomozásba kezdtek, és szerették volna megnézni, hogy mi folyik a területen, de a biztonsági őrök útjukat állták. Árpád-kori településünk legényeit azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy kitiltsák őket, ezért munkásoknak álcázva bementek a biztonsági őröktől hemzsegő, elkerített területre. 
A kép döbbenetes volt. Az eddig gépi földgyaluval legyalult területet hatalmas munkagépekkel több méter mélyen feldúlták. A lápterület kialakulásában és fennmaradásában elengedhetetlen a terület alatt húzódó egybefüggő vízzáró agyagréteg, amely megakadályozza a talajvíz elszivárgását. Az építkezés során ezt az agyagréteget, amely a fotókon fehéres színnel látszik, megbontották, sőt, van, ahol 2 méter mély gödröt ástak, és ezzel visszafordíthatatlan kárt okoztak a terület vízháztartásában és az ezen létrejött lápi vegetáció élővilágában.
A területen több száz négyzetméter alapterületű díszletet építettek, a gépjárművekből az olaj a talajt szennyezi, és a gépekkel a fákat sem kímélik: ami útban van, azt letúrják.
A Jobbik ócsai szervezetének tagjai és szimpatizánsai az ügyet bejelentették az illetékes természetvédelmi hatóságnak, az egészséghez való alkotmányos jogokkal kapcsolatos visszásság miatt kérték az ügy kivizsgálását a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosától, továbbá a Natura 2000-terület károsítása miatt az Európai Bizottsághoz fordulnak – tájékoztat a Jobbik ócsai szervezete.
Alább a pusztítás képei:
















Kuruc.info