Ezzel kedveskednek a területrabló oláhok
Az egy félidőn át emberelőnyben játszó Újpest a gólnélküli első félidőt követően 2-0-s vereséget szenvedett a Steaua Bukarest otthonában. A hazaiak góljait Surdu és Stancu szerezték a két kiállítást is hozó találkozón.
Az első játékrész elején a hazaiak a kapujukhoz szegezték az Újpestet, még csak a 8. percben jártunk, amikor a Steaua már a harmadik szögletét végezhette el, de a magyar együttes Balajcza vezérletével rendre ellen tudott állni a rohamoknak.

Ugyan rendezte a sorokat az Újpest, de egy Rajczi emelést leszámítva nem különösebben jelentett veszélyt a Bukarest kapujára a IV. kerületi gárda.

A 42. percben Kapatenaosz azonban elveszítette a fejét, amiért a játékvezető egyből mutatta neki a piros lapot, így hatalmas lehetőséget kapott az Újpest, már az első félidőben emberelőnyben a csapat.

A mérkőzés krónikájához az is hozzátartozik, hogy negyedóra elteltével a két tábor megpróbált összecsapni, de szerencsére „csak” petárdadurrogtatásig jutottak a felek.

A második felvonás elején aztán jött a hidegzuhany: a szünetben beálló Stancu passzát Surdu értékesítette, így már a játékrész első percében megszerezte a vezetést a Steaua.

Korcsmár buta szabálytalansága miatt aztán már az emberelőny is odalett, második sárga lapját követően már az 54. percben véget ért számára a mérkőzés.

Ezután szinte már csak egy csapat volt a pályán, majd Surdu hálálta meg a gólpasszt, ezúttal Stancu volt eredményes.

A hajrában Willie McStay beküldte Tiszát, aki pár perccel később kihagyta az Újpest legnagyobb helyzetét: két román védő ütközött egymással, a magyar játékos pedig egy az egyben vihette a kapusra a labdát, azonban túlcselezte magát, ekkor pedig már visszaértek a bekkek és tisztázni tudtak, így alakult ki a 2-0-s végeredmény.

Steaua – Újpest 2-0
(Pepsifoci)