Az Újpest szurkolóit szinte az összes román lap megtalálta viselkedésük miatt. A helyi sajtó szerint csütörtök este Bukarestben sem futballozni, sem viselkedni nem sikerült a magyaroknak. A hazai drukkerek gusztustalan transzparenséről persze nem esik említés.
A romániai sajtó pénteken bírálta az Újpest szurkolóinak viselkedését, akik "összeverekedtek a rendfenntartó erőkkel és rasszista szólamokat skandáltak" a Steaua Bucuresti elleni, csütörtök esti meccsen.
Az Európa Liga-selejtező 2. körében a Steaua 2-0-ra verte az Újpestet, a román fővárosba utazott magyar drukkerekről a Gazeta Sporturilor című sportújság azt írja, a mintegy 500 újpestit a rendfenntartók "nehezen tudták kordában tartani".
Az újság szerint a fanatikusok a lelátón székeket dobáltak a rendfenntartók irányába, és folyamatosan szidalmazták őket. A lap azt írja, a rendvédelmi erők a mérkőzés 20. percében erővel léptek fel, a szurkolók kissé lehiggadtak.
A román közönség hazája nevével és "Ki a magyarokkal Romániából!" szólammal provokálta a magyarokat. A Gandul szerint a magyarok nemcsak a pályán, a lelátókon is verést kaptak. Ez a lap is felidézi az első félidőben kirobbant konfliktust, amikor az Újpest táborának egyik csoportja megpróbált behatolni egy román szektorba.
A bukaresti lap szerint jóformán meg sem állt a szurkolókat szállító szerelvény a fővárosban, máris mindenféle eszközökkel dobálni, köpködni és teli torokból káromolni kezdték az újpestiek a román újságírókat, írja az Új Magyar Szó.
A hazaiak által kifeszített, magyarokat gyalázó transzparensről egyik újság sem tesz említést. A feliratot a román B-közép feszítette ki, a helyi rendező is többször mutatta, a tévében is olvasható volt.
(MTI - Index nyomán)