Érettségivel titokminiszter?
Az Országgyűlés honlapján közzétett önéletrajza szerint Juhász Gábor titokminiszter a közgazdaság-tudományi egyetemen 1991-ben diplomát szerzett.
Ehhez képest a politikus a Magyar Nemzetnek elismerte, hogy nincs diplomája, ugyanis szakdolgozatot nem adott le az intézménynek, és így államvizsgát sem tett.
(MNO)
Korábban írtuk:
Bizony volt egy olyan érzésünk, hogy az újonnan kinevezett titokminiszter sem a legmagasabb szakmai tudás birtokosa. Azt azonban csak kevesen gondolhatták a radikális oldalon is, hogy hazánk titkait őrző hivatal vezetőjének egyáltalán nincs egyetemi diplomája.
Vagyis van, igaz, ugyanazt a diplomát három különböző időszakban szerezte meg. Vagy mégsem? Persze az is elképzelhető, hogy a kilencvenes évek eleje óta - amikor állítólag egyetemi diplomát szerezett a mostani szocionista főspicli -, már tudatosan készült a kémszakmában dolgozni, ezért eltitkolta, majd dezinformációs technikákkal megpróbálta összezavarni a diplomaszerzésének körülményei után nyomozókat. Ha így van, akkor nem végezhetett profi munkát, hisz a Jobb Salgótarjánért Mozgalom kinyomozta, hogy valami bűzlik Juhász Gábor körül. Tartunk tőle, hogy nemcsak a diplomája körüli hazugságok ilyen szagosak. Szocionista „szakértelem” avagy érettségivel titokminiszter.
A Jobb Salgótarjánért Mozgalom cikke:
Kitartó olvasóink emlékezhetnek, hogy februárban részletesen foglalkoztunk Juhász Gábor politikai pályájával. Az akkori jegyzetünk bevezetőjében azt írtuk, hogy ,,1987-től a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem áruforgalmi szakának hallgatója, 1991-ben, vagy 1992-ben közgazdászdiplomát szerzett.” Több internetes oldal részben vagy egészben átvette írásunkat, pl. Rózsa-Flores Eduardo is (lásd itt), akit a cikk átvétele után két hónappal, tisztázatlan körülmények között Bolíviában kivégeztek (a gyilkosság után széles körben elterjedt, hogy Eduardót az egykori KISZ-es ismerősök dobták fel a bolíviai hatóságoknál, de erről talán majd máskor). Az 1992-ben szerzett diplomára utaló linket pedig egyszerűen törölték.
Azóta több levelet kaptunk Juhász elvtárssal kapcsolatban, az egyikben konkrétan azt állította a levél írója, hogy Juhász Gábor nem (!) rendelkezik diplomával, illetve ha az azóta eltelt évek alatt diplomázott is, azt nem a,,Közgázon”(vagy ahogy a 90-es években hívták, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen) tette. Összegyűjtöttük Juhász államtitkár (időközben titokminiszter) interneten olvasható életrajzait, ezeket röviden közöljük. Így vagy úgy, de előre borítékolni lehet: Juhász Gábort nem fogjuk a kamerák kereszttüzében, diplomáját mutogatva látni.
A titokminiszter 1991-ben szerzett diplomát, olvasható itt (Gazságügyi és Rendészeti Minisztérium), itt (politaktika), itt (értünk vannak), itt (Parlament) és itt (Miniszterelnöki Hivatal). Ha időközben valamelyiket eltávolították volna, akkor ide, ide, ide, ide és ide kattintva is megtekintheti.
A 90-es évek eleje nem most volt, az is lehet, hogy a KISZ-es, DEMISZ-es, MSZMP-s, NODISZ-es, BIT-es, MSZP-s Juhász 1992-ben szerzett jófajta ,,marxista" diplomát. Ezt a verziót támasztja alá ez (Magyarország.hu), illetve ez (Parlament.hu). Ha nem tudja megnyitni, akkor kattintson ide és ide.
Persze három a magyar igazság, gondolhatta Juhász Gábor. Az MSZP internetes oldalán már 1992 utáni, 1992 és 1994 közötti időegység van megjelölve a diplomaszerzés időpontjának (itt vagy itt látható).
Joggal merül föl a kérdés, hogy mikor szerzett (?) Juhász Gábor diplomát?
Talán nem egyedüliként, örömmel vennénk, ha Juhász Gábor egy előre meghirdetett sajtótájékoztató keretében mutatná be érvényes diplomáját! Amennyiben rendelkezik vele.
Jávorka Ádám